kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Eski meslektaslara da "karsi oy" cezasi mi?

Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer'in 29 Ekim resepsiyonu davetinde, Anayasa Mahkemesi uyelerini de "esli" ve "essiz" olarak ayirdi. Ancak, bu ayirimin nedeninin turban degil, Fazilet Partisi (FP) hakkindaki kapatma davasinda kullanilan oylarin etkili oldugu ortaya cikti.

Sezer, Anayasa Mahkemesi'nden Baskanvekili Hasim Kilic ile uye Sacit Adali'ya "essiz" davetiye gonderdi. Nedenin "turban" oldugu dusunulurken, uye Samia Akbulut'a da "essiz" davetiye gonderildigi ogrenildi. Ancak, daha sonra Akbulut'un esi Yildirim Akbulut'a eski basbakan olmasi nedeniyle ayrica davetiye gonderildigi bildirildi. Bu arada, Adali'nin esinin "basi acik" oldugu ortaya cikti. Bu uc uyenin tek ortak noktasinin ise, Fazilet Partisi'nin kapatilmasi davasinda, ucunun de "karsi oy" vermeleri oldugu belirlendi.

KILIC: IYI DIYEMEM
Adali dun gazetecilerin sorulari uzerine, Sezer'in farkli davetiye gondermesine, "Normal bir olay, bir degerlendirme yapmiyorum" derken, esinin basinin acik olup olmadigi yonundeki soruya "Acik herhalde" yaniti verdi.

Kilic ise, eski calisma arkadasini sert bir dille elestirdi. "Bugune kadar bu sekilde bir davetiye bicimi olmuyordu" diyen Baskanvekili Hasim Kilic, soyle konustu "Degerlendirme makaminda degilim. Boyle bir takdirde bulunduysa izahini ve yorumunu yapmak herhalde kendisine duser. Sayin Cumhurbaskani'nin cok dogru, cok iyi bir is yaptigini soylememi beklemiyorsunuz degil mi!"

BUMIN KONUSMUYOR
Kilic, resepsiyona katilmayacagini belirterek "Ben resepsiyon saatinde, halkimla birlikte Cumhuriyeti kutlayacagim" dedi. Baskanvekili Kilic, "Cumhurbaskani'nin eski bir calisma arkadasiniz olmasi nedeniyle etkilendiniz mi?" sorusuna da "Suphesiz tabii" yanitini verdi. Anayasa Mahkemesi Baskani Mustafa Bumin ise davetiye farkliligi konusunda konusmak istemedigini soyledi.

Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir