kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Cetesiyle kiskivrak

Beyoglu'nda emrindeki onlarca kisiyle esnafi haraca baglayan kapkaclarin sorumlusu Firat Delibas, 110 adamiyla ele gecirildi

Tarlabasi Cukur Mahallesi'ndeki evlere dun baskin duzenleyen polis ekipleri, Firat Delibas'in elebasi oldugu 110 kisilik gasp ve harac cetesini cokertti. Sarkici Cengiz Imren'in de gozaltina alindigi baskinlarda 3 adet tabanca ve 1 adet el bombasi bulundu. Cetenin, bir polis baskinini onceden haber alabilmek icin, Tarlabasi ve Dolapdere'den Cukur Mahallesi'ne cikan iki sokaga gizli kamera yerlestirdigi anlasildi.

Polisin uzun suredir aradigi Delibas, Istanbul'un suc orgutlerinin onemli bir elebasi. Kapkaccilari yoneten Delibas, son alti ay icinde emrindeki onlarca kisi araciligiyla esnaftan ve gece kuluplerinden harac toplamaya basladi. Hipodromda iki yaris ati, Dolapdere ve Taksim'de iki otoparki ve Avcilar sahilinde cay bahceleri olan Delibas, polise gore "buyuk islere" hazirlaniyordu.

Cocuklari kullaniyor
Firat Delibas, Izmir'de ikamet eden zengin bir muteahhidin oglu. Dogu'dan goc eden ailelerin cocuklarini hirsizlik, kapkac, harac konusunda egiten Delibas, emirlere uymayani, caldigini getirmeyeni parmaklarini kirarak ya da mahzene kapatarak cezalandiriyor.

DERYA TUNA'NIN AZMETTIRICISI
Delibas, sanatci Ibrahim Tatlises'in eski esi Derya Tuna'nin vurulmasi olayinin azmettiricisi olarak bir sure tutuklu kaldi. Saliverildikten sonra bir cete lideri oldugu anlasildi.

Mehmet AKTARAN - Ayhan SIMSEK


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir