kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Marinada 'isgal' kavgasi buyuyor

1200 teknenin barindigi Kalamis ve Fenerbahce marinalarinin gelecegine dava golgesi dustu. Istanbul Yat Kulubu; marinalari isleten Setur'un isgalci oldugunu, Setur ise asil kendilerinin magdur oldugunu savunuyor

Kalamis ve Fenerbahce marinalarini isleten Setur Marinalari ve uye sayisi 3 bin 500'u bulan Istanbul Yat Kulubu arasinda bugunlerde soguk bir savas yasaniyor.

Kadikoy Belediyesi tarafindan yapilan kiralama isleminin iptali icin actigi davayi kazanan Istanbul Yat Kulubu; Setur'un davayi kaybettigi halde marinalari isletmeye devam ettigini iddia ediyor. Kulup, "isgalci" diye tanimladigi Setur'un, uyelerinden ucret almasini kaldiramadiklarini savunuyor. Setur ise kendilerinin davanin tarafi olmadigini belirterek, asil magdurun kendileri oldugu dusuncesinde... Bugune kadar yukumluluklerini her anlamda yerine getirdigine inanan Setur'un yoneticileri, marinalari 2007 yilina kadar isletme haklari oldugunu one suruyor.

KOC'A DEVRETTILER
Istanbul Yat Kulubu'ne davayi acan kulup uyelerinden Bulent Turan, davayi acma nedenlerini soyle anlatiyor

"Kadikoy Belediyesi Kalamis ve Fenerbahce marinalarini 1987 yilinda, ortaklari Mehmet Ali Yilmaz, Erol Simavi ve Fahrettin Aslan olan Tek-Art sirketine 10 yilligina kiraladi. Sirket belediyeye karsi odemelerini cogu zaman yapmadi. 1997 yilinda da ruchan hakkini kullanmadan isletmeye devam etti. Ardindan hisselerinin tamamini Koc'a devretti. Biz de ruchan hakkini kullanmadigi halde yeniden ihale acmadan Tek-Art'la devam eden belediye aleyhine 1999 yilinda dava actik. 2002 yilinda sonuclanan davayla, belediyenin kiralama isleminin iptaline karar verildi. Daha sonra Danistay 10'uncu Dairesi karari onadi. Ama Setur hâlâ burayi isletmeye, aldiklari yuksek ucretler nedeniyle uyelerimizin teknelerine el koymaya devam ediyor. Setur buradan yilda 8 milyon dolar kazandigi halde belediyeye sadece 65 milyar lira kira oduyor."

ASIL MAGDUR BIZIZ
Setur Marinalari Genel Muduru Vedat Midilli, dava sonucunu belediye yetkililerinden 2 ay once ogrendiklerini ancak davada, ne taraf ne de en ufak bir kusurlari oldugunu soyluyor. Marinalari Kadikoy Belediyesi'nden 10 yilligina kiraladiklarini; surenin de 2007'de doldugunu belirten Midilli, "1999'dan bu yana belediyeye 5 milyon dolar odedik, 8 milyon dolarlik da yatirim yaptik. Batakhaneyi nezih bir hale getirdik. Suc mu isledik?" diyor.

Nuray TARHAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir