kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Bebek dogdu, baba 17 DNA'dan birisi...

Izmir'de 13 polis ile 4 astsubayin yargilandigi tecavuz davasi magduru 17 yasindaki A.E'nin cocugu saglikli olarak dogdu. Kiz bebegin babasinin belirlenmesi icin 17 DNA testi yapilacak

Izmir Emniyet Mudurlugu'ne bagli Cevik Kuvvet Sube Mudurlugu'nde gorevli 13 polis ile 4 astsubayin "17 yasindaki genc kizin zor durumundan faydalanarak alikoymak, cinsel iliskide bulunmak" sucundan sanik oldugu davanin magduru A.E, gectigimiz hafta Eskisehir'de bir kiz cocugu dunyaya getirdi. Valilik tarafindan yogun koruma programi icinde tutulan anne ve cocuk icin her turlu imkân saglanirken, A.E'nin avukatlari, onumuzdeki durusmada DNA testi isteyerek, cocugun babasinin bulunmasini isteyeceklerini soyledi.

A.E'NIN BIR KIZI OLDU
Mahkemenin karar vermesi durumunda Adli Tip Kurumu'na gonderilecek 13 polis ve 4 astsubay, kan orneklerini verecekler. Izmir 7. Agir Ceza Mahkemesi'nde dava acilan ve daha sonra gorevsizlik karariyla Asliye Ceza Mahkemesi'ne gonderilen 'Utanc Davasi'nin 17 yasindaki magduru A.E, dogum yapti. 13 cevik kuvvet polisi, 4 astsubay tarafindan cinsel iliskide bulunulan A.E, Eskisehir'de gectigimiz hafta gerceklestirilen dogumla, saglikli bir kiz cocugu dunyaya getirdi.

KORUMA ALTINDA TUTULUYOR
Valilik tarafindan yogun koruma programi icinde tutulan A.E ve cocugunun basina bir sey gelmemesi icin sik sik yer degistirildigi icin su anda nerede oldugu tam olarak bilinmiyor. A.E'nin avukatlari annenin ve cocugun cok saglikli oldugunu, davanin aralik ayinda Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulecegini soylediler. A.E'nin avukatlari dogumun gerceklesmesiyle artik saklanacak bir seyin kalmadigini ve bebegin babasinin bulunmasini da talep ettiklerini belirttiler.

ISTE BABA ADAYLARI
Yargicin kabul etmesi durumunda davada sanik durumundaki 13 cevik kuvvet polisi ve 4 astsubay DNA testi icin Adli Tip Kurumu'na gonderilecek. Yapilan testler sonucunda baba adayi bulunacak ve dogan cocuk uzerine kayit ettirilip, yasal haklari (nafaka, tazminat v.b.) icin mucadele baslatilacak.

Izmir Emniyet Mudurlugu Cevik Kuvvet Biriminde gorevli polisler T.D, H.A.K, Z.A, C.O, S.Z.O, D.G, A.O, U.A, M.S, A.S, Z.K, N.T. ve M.K.

Evinden kactiginda 14'undeydi
Eylul 2002'de Antakya'dan Izmir'e giden 14 yasindaki A.E.'nin yasadiklari bir Yesilcam melodramini andiriyor. Once bekar astsubay arkadasi Mehmet Erkin'in evinde kalan A.E, kendi ifadesine gore, 2,5 ay boyunca, gidecek ve kalacak yeri olmadigi icin degisik insanlarin evinde kaldi. Savciliga yazdigi 7 sayfalik dilekcede, bu surec icinde kendi istegiyle 13 polis ve 4 astsubayla cinsel iliskiye girdigini anlatan A.E., yargiya 7.5 aylik hamile oldugunu ve cocugunun babasinin bulunmasini istedigini belirtti.

SIGINMA EVI'NDE...
Savci, 17 yasinda olan A.E ile iliskiye girenlerin belirlenmesi icin sorusturma baslatip durumu Izmir Emniyet Mudurlugu Asayis Subesi'ne ve Ege Ordu Komutanligi'na bildirdi. Izmir Barosu tarafindan ucretsiz avukat tayin edilen A.E'nin basina bir sey gelmesinden endise eden Izmir Valiligi, kucuk kizin kalacak yeri bulunmadigini goz onune alarak Kadin Siginma Evi'nde A.E.'yi korumaya aldi.

20 YIL ISTENIYOR
Savci, kucuk kizin cep telefonlarinin dokumanlari, canli teshisler ve kucuk kizin gittigi yerlerin tek tek tespit edilmesinden sonra 13 polis, 4 astsubay hakkinda dava acilmasina karar verdi. Gorevliler, A.E'yi tanimadiklarini veya sadece otostop yaptigi, kalacak yeri olmadigini belirtip yardim istedigi icin tanidiklarini, yardim ettiklerini ancak iliskiye girmediklerini soyleyerek suclamalari kabul etmediler. Savci, hakkinda, "Resit olmayan magdurenin zor durumundan ve ruhsal imkansizlik durumundan istifade ederek alikoymak ve cinsel iliskide bulunmak" sucundan 20 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava acti.

Ali EYCE


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir