kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Cumhuriyet tarihinin en sivil ve renkli kutlamasi

Cumhuriyet Bayrami nedeniyle Rize'de ucretsiz cay dagitiliyor, Batman'da "Kim 1 milyar ister" yarismasi yapiliyor, Sanliurfa'da ise "en temiz sokak" seciliyor, "ucretsiz kan tahlili" yapiliyor

Cumhuriyet'in 80'inci yildonumu, Hukumet'in karariyla bu yil "sivil" ve renkli torenlerle kutlaniyor.

"Klasik" kutlamalar, dun Kara Harp Okulu egitim arazisinden 21 pare top atisiyla basladi. Kamu kurum ve kuruluslari dun ogleden sonra bayrak ve Ataturk posterleri asilarak tatil edildi, Ataturk anitlarina celenkler konuldu.

Bugun de, Ankara'da ilk toren Anitkabir'de duzenlenecek. Cumhurbaskani'nin TBMM'de tebrikleri kabulunden sonra, Ataturk Kultur Merkezi'nde resmi gecis yapilacak. Cumhurbaskani, aksam Cankaya Kosku'nde resepsiyon verecek.

Bir yillik sureye yayilan "sivil" kutlamalarda ise siir ve kompozisyon yarismasi gibi klasik etkinliklerin yani sira, "en guzel buzagi", "en temiz bahce" ve "Kim 1 Milyar Ister" gibi ilginc yarismalar duzenleniyor. Halk, sivil toplum orgutu, valilik ve belediyeler isbirligiyle gerceklestirilen etkinliklere, bazi isyerleri de "ucretsiz" hizmet vererek katildi. "Ucretsiz cay" servisi yapan kahvelerden, "ucretsiz tahlil" yapan laboratuvarlara kadar yayginlasan kutlamalar, tam bir senlik havasinda suruyor.

Devlet Bakani Besir Atalay'a bagli bir komisyonun koordinatorlugunde, yurt capinda uc ay suren bir calisma sonucunda belirlenen ve 29 Ekim resmi kutlama programina da alinan ilginc etkinliklerden bazilari soyle

"BIR MILYAR KIME?"
Batman Valiligi, 80'inci yil serefine "Bir Milyar Kime?" adli bir bilgi yarismasi duzenledi. Milli Egitim Il Mudurlugu'nun organize ettigi yarismaya, cogunlugu lise ve universite ogrencisi 205 kisi basvurdu. Elemeler Batman Kultur Merkezi'nde yapildi ve 11 yarismaci finale kaldi. Birinciligi kazanan 1 milyar liranin sahibi olacak.

UCRETSIZ TAHLIL VAR
Sanliurfa'daki en ilginc etkinlik, "En Temiz Sokak", "En Temiz Apartman" ve "En Temiz Bahce" yarismasi. Il Cevre ve Orman Bolge Mudurlugu'nce duzenlenen yarismaya cok sayida basvuru olunca 5 kisilik juri ekibi, basvurulari bir kenara koyup, bir ay boyunca sokak sokak dolasti, tum sokak, apartman ve bahceleri degerlendirdi. Dis cephe boyasi, yangin merdiveni, siginak, otopark, bahce duvari ve yonetici kriterleri dikkate alinarak, "en temiz apartman" odulu Yenisehir Mahallesi 3. Sokak'ta bulunan Altiparmak Apartmani'na, "en temiz bahce" odulu Yenisehir Mahallesi 8. Sokak 10 numarada bulunan Dr. Ihsan Barlas'in 60 yillik bahcesine, "En temiz sokak" ise Bahceliever Mahallesi'ne verildi.

Sanliurfa'da ayrica, sosyal guvencesi olmayan vatandaslara ucretsiz kan ve idrar tahlili yapiliyor, "Anne sutunun onemi, bebeklerde topuk kaninin alinmasi, asilama, iyotlu tuz kullanma" konularinda egitim seminerleri veriliyor, guvercin ucurma, fistik ve disi damizlik hayvan yarismasi duzenleniyor.

HAYDI ORGAN BAGISINA
Artvinde'de organ bagisi kampanyasi duzenlendi. 10 Ekim'de baslatilan kampanyaya 100 kisi katildi.

67 kisi tum organlarini, 33 kisi ise cesitli organlarini bagisladi. Arvin Valisi, "kampanyaya katilanlara tesekkur" etti.

Konya'da evlerde kullanilmayan cam esyalarin cope atilmadan once kullanilir hale getirilmesi yarismasi duzenleniyor.

Eskisehir'de bahce duzenleme yarismasi duzenleniyor.

Adana'da Karakucak guresi gosterisi yapiliyor, Milli Egitim Mudurlugu tarafindan temizlik seferberligi baslatiyor. Turuncgil Yetistiricileri Dernegi'nce Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri sirasinda halka meyve suyu dagitilacak.

Eskisehir'de bahce duzenleme yarismasi duzenleniyor.

Van'da badminton ve satranc turnuvasi yapiliyor.

Zonguldak'ta Karaelmas Universitesi tarafindan etli pilav senligi duzenleniyor.

Isparta'da sehrin guzelliklerinin tanitimi icin bisiklet turu yapiliyor, gaziler icin ozel geziler duzenleniyor, ilkogretim ogrencilerine 9'uncu Cumhurbaskani Suleyman Demirel'in dogdugu ev gezdiriliyor.

Kahramanmaras'ta evleri beyaz badana ile boyama seferberligi baslatildi.

Kayseri'de halka ucretsiz oyuncak bebek, havlu, sapka, tisort, esofman dagitiliyor.

Rize'de halka ucretsiz cay dagitiliyor.

Yozgat'in Sorgun ilcesinde buzagi, pancar ve tahil yarismasi yapildi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir