kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Akbank, 9 ayda katrilyonluk kârla rekor kirdi

Faizlerde yilin ikinci ceyreginde yasanan dususun ucuncu ceyrekte de devam etmesinin etkisiyle Akbank bu yilin 9 aylik doneminde 1 katrilyon 14 trilyon lira net kâr elde etti.

Bankanin brut kâri ise 1 katrilyon 577 trilyon olarak gerceklesti. Boylece Akbank Turk bankacilik tarihinde bir bankanin elde ettigi en yuksek kâr rakamina ulasmis oldu.

9 aylik brut kâri uzerinden 530 trilyon lira vergi karsiligi ayiran banka gecen yil ayni donemde enflasyondan arindirilmis bilancosuna gore net 577 trilyon lira kâr aciklamisti.

GELISMELER OLUMLU ETKILEDI
Bankanin yuksek kârinda faizlerdeki dususun olumlu etkisi olduguna dikkat ceken Akbank Genel Muduru Zafer Kurtul, "Yilin ikinci ceyreginde baslayan enflasyon ve faiz oranlarinda dusme trendi ucuncu ceyrekte de devam etmistir. Gelismelerden saglam bir mali yapiya, yuksek likitideye ve genis musteri portfoyune sahip olan bankamiz cok olumlu etkileniyor" dedi.

Akbank'in 2002 sonunda 14.8 milyar dolar olan aktif toplaminin yuzde 29 artisla 19.1 milyar dolara ulastigini belirten Kurtul, saglanan kârlilikta krediler portfoyundeki artisin etkili oldugunu soyledi.

Zafer Kurtul, soyle devam etti "Toplam kredilerimiz ilk 9 aylik donemde, 6.8 katrilyona ulasti. Kredilerdeki bu buyumede, TL kredilerimizdeki artisin rolu buyuk. Bu artis sektordeki yuzde 27'lik buyumenin cok ustunde."


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir