kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Sessizlik sozu verdiler

Dunyanin dort bir yaninda milyonlarca kisi Matrix 3'u bekleyedursun; onceki gunku galada cok kisitli sayida "unlu" filmi izledi ve tabii ki "son"unu ogrendi

Matrix'in ilk gosterimi onceki gun Los Angeles'taki Walt Disney konser salonunda gerceklestirilen cok ozel bir gala ile yapildi. Gala gecesine Hollywood starlari, unlu sarkicilar ve top modellerden olusan davetlilerin yani sira, filmin tum oyunculari da katildi.

Basinin buyuk ilgi gosterdigi geceye katilanlar, cikista filmin sonuyla ilgili sorulan sorulari, verdikleri sozu hatirlatarak yanitladilar ve "Herkes 5 Kasim'i beklemek zorunda" dediler. Sharon Stone, Cindy Crawford gibi isimlerin de boy gosterdigi galada sarkici Will Smith de, filmde Niobe karakterini canlandiran esi Jada Pinkett Smith'i yalniz birakmadi.

KARIZMATIK PALTOLAR YINE MODA
Filmin tum dunyada ayni anda gosterilecegi gune kadar sabredemeyen fanatikleri ise internet sitelerinden "son"a dair bilgiler almaya calisirken, bu felsefeye dahil olmanin keyfini cikaranlar yine Matrix giysileriyle boy gostermeye basladilar. Ikinci filmin gosteriminin ardindan sandiklara kaldirilan Matrix giysi ve aksesuarlari yeniden moda oldu.

Bu giysiler daha cok internet uzerinden satiliyor ve Matrix giysileri satan sanal magazalar icinde en populeri hic kuskusuz filmin resmi alisveris sitesi www.thematrixshop.com ...

Bu adres filmin fanlari icin yaratilmis bir cesit alisveris cenneti. Filmin bas karakterleri olan Neo, Trinity, Morpheus ve Ajan Smith'in film boyunca giydigi kiyafetlerin hepsi bu sitede mevcut. Yapilmasi gereken tek sey internetteki adreslere girip bir kac tusu tiklamak.

Sanal magazada; ornegin Neo'nun gunes gozlugu 25 milyon lira. Morpheus'un sapsiz ozel gunes gozlugu ise biraz pahali. 360 milyon liraya satiliyor. Alinabilecekler, gunes gozlukleriyle de sinirli degil. Filmle birlikte moda olan yun ya da deri siyah ceketlere de online alisveris sitelerinden ulasilabiliyor. Ceketlerin fiyatlari 80 milyonla, 1 milyar lira arasinda degisiyor. Filmde giyilen eldivenler 18 milyon ve botlar ise 40 ila 75 milyon liradan satiliyor. Filmin logolarini tasiyan tisortler 25, kahramanlarin biblolari 75, posterleri ise 18 milyon liradan alici buluyor. Matrix felsefesini merak edenler icin de, "The Art of The Matrix" isimli kitap 45 milyon lira karsiliginda yine bu sanal adreste bulunabiliyor.

Savasi kim kazanacak?
Matrix Revolutions'in film afisinde "Everything that has a beginning has an and" yani "Baslangici olan her seyin bir sonu vardir" yaziyor. Peki bu neyin sonu? Acaba bu son Zion'un sonu mu yoksa Matrix uclemesinin ya da Neon'un sonu mu? Tum sorularin yaniti 5 Kasim'da ogrenilecek ama filmin sonuyla ilgili kehanetler simdiden internet sitelerinde dolasmaya basladi bile. Iste bazi Matrix tutkunlarinin filmin sonuyla ilgili kehanetleri

* Neo'nun arabuluculuguyla makinelerle insanlar arasinda bir ateskes imzalanir. Bu anlasma cercevesinde insanlar Zion'da yasamaya devam ederler. Bu makinelerin zaferi olarak da yorumlanabilir.

* Neo olur ve film makinelerin zaferiyle biter. Insanlarin yasadigi son kent Zion da yok olur.

* Neo'nun sevgilisi Trinity olur. Fakat intikam atesiyle yanan Neo ve geri kalan ekibi makineleri yenerek insanligin yasadigi son kent Zion'u kurtarir.

* Film yine yoruma acik bitecek. Cunku Matrix basli basina bir felsefe ve bir felsefenin tamamen ortadan kaybolmasi soz konusu olamaz.

"Afisi gorunce agladim"
Sinema tarihinin en cok ses getiren yapimlarindan biri olan Matrix serisinin bitmesi sinemaseverleri oldugu kadar oyunculari da uzmus. Filmde Trinity karakterini canlandiran Carrie-Anne Moss, "Filmin sloganinda oldugu gibi, baslangici olan her seyin bir sonu vardir" diyerek Matrix'te hayatinin yolculugunu yaptigini soyluyor. Ve bir de itirafta bulunuyor guzel oyuncu "Filmin birinci bolumunun afisini ilk gordugumde gozyaslarimi tutamadim." Yapimci Joel Silver ise "Filmde bilim-kurgu da var, ask da var, felsefe de..." diye acikliyor Matrix'in basarisini. Monica Bellucci icin de muthis bir deneyim olmus Matrix.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir