kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Seytan degil metan

Bircok filme ve kitaba konu olan Atlas Okyanusu'ndaki Bermuda Seytan Ucgeni'nin sirri sonunda cozuldu. Sayisiz gemiyi ve ucagi denizin dibine ceken gucun, denizdeki fosillerden yukselen metan gazi oldugu anlasildi

Bugune kadar onlarca gemi ve ucaga mezar olan unlu Bermuda Seytan Ucgeni'nin sirri sonunda aciklandi. Tarihi sir, Avustralyali iki bilimadami tarafindan cozdu. Monash Universitesi ogretim uyelerinden Dr. David May ve Joseph Monaghan adli arastirmacilara gore Bermuda'nin sirri, metan gazinda gizli. Okyanusun dibinde bulunan cokelti halindeki fosillerden yukselen metan gazinin dev kabarciklar halinde yuzeye ciktigini belirten arastirmacilar, "Gaz kabarciklari deniz suyunu seyreklestiriyor. Bu yuzden de suyun kaldirma kuvveti azaliyor ve gemiler denizin dibine cekiliyor" dedi.

DENIZDEN FISKIRAN ENERJI
Ucaklarin dusmesinin nedeni de metanin yanici bir gaz olmasi ve havada da yukselerek ucaklarin motorlarini yakmasi olarak aciklaniyor. Avustralyali arastirmacilara gore bugune kadar hicbir iz birakmadan kaybolan 20 ucagin dusme nedeni de yine metan gazi. Arastirmayi yapan iki uzman, denizin dibinde yatan fosillerden yukselen metan gazinin ayni zamanda buyuk bir enerji kaynagi oldugunu da vurguluyor. Avustralyali iki arastirmaciya gore bu gaz dunya petrol rezervlerinin en az iki kati.

ESRARINI YILLARCA KORUDU
Kristoph Kolomb, 1492 yilinda tuttugu notlarda, Amerika kitasina ayak basmadan bir gun once bolgede dev bir alev gordugunu yazmisti. Daha sonralari 'Kayip Kita Atlantis'in kalintilarindan cikan isinlarin gemileri ve ucaklari yuttugu soylenegeldi. Kimileri de daha ileri giderek bu felaketlere UFO'larin yaydigi dalgalarin neden oldugunu yazdi. Bu aciklamalari kuskuyla karsilayanlar ise, Florida, Bermuda Adasi ve Porto Riko arasinda yer alan ucgenin bulundugu alanin, Atlas Okyanusu'nun en derin yeri oldugunu hatirlatarak, kayip gemi ve ucak enkazlarinin bulunamayisini iste bu derinlik faktoruyle acikladi. Bermuda Seytan Ucgeni, bircok Hollywood filmine ve kitaba da konu oldu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir