kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Acımasız Daum

Ronald Reng'in Leese'nin yaşamını anlattığı kitabında Daum için, "Hayatı futboldu. Mükemmeli bulurken acıması yoktu. Detayları yakalar ve maç kazanırdı" deniyor

Ofis ışıkları sönmezdi
Lars Leese, Almanya'da bile kimselerin adını duymadığı bir kaleci. 28 yaşında İngiltere Premier Ligi'nde Barnsley formasıyla ilk profesyonel maçına çıkan Leese'nin ilginç anılarını Alman gazeteci Ronald Reng'e anlattığı Rüyaların Kalecisi adlı kitapta F.Bahçe Teknik Direktörü Daum'la ilgili de bir bölüm var. İşte Leverkusen'de 1 yıl 3.kaleci olarak yedek kulübesine bile oturamayan Leese'den Daum izlenimleri

"Christoph Daum, Erich Ribbeck'in olmadığı her şeydi Fanatik ve inançlı. Onun sloganı, 'Varlığını doğrula. Her gün milyonların hayal ettikleri bir işiniz olduğunu dğrulayın'dı. Ve hepimiz ona inanırdık. Bunu söylediği için değil bizzat kendisi uyguladığı için. Ribbeck, idmanlardan sonra golf oynamaya giderdi. Ama Daum'un ofisinin ışıklarının gece 9'da bile açık olduğunu görebilirdiniz.

Sabah 3'te idman
Bir gece Hamburg'la oynamadan önce videoda rakibimizin kornerlerde ceza alanı içinde küçük bir bölgeyi boş bıraktığını keşfetti. Çok küçük bir alandı ama görmüştü işte. Maçtan önceki hafta her gün idmanlarda kornerler o noktaya atıldı ve bir oyuncu o alana girip gol attı. Cumartesi Hamburg'a böyle 2 gol attık. Her zaman böyleydi. Bir gün rakibimiz Freiburg'du. 'Kanatlardan ceza alanına doğru yerden ara pasları yapın. Bu onları zorlayacak' diyordu. Bütün hafta boyunca sadece bunu yaptık. Cumartesi böyle bir gol attık.

Detayları çok iyi yakalayan bir gözü vardı. Mükemmelliği yakalama konusunda acımasızdı. Bir gün sabaha karşı 3'te Avrupa Kupası maçından sonra ülkeye dönmüştük. İdman sahasının ışıklarını açtı ve takımı idmana gönderdi.

Gerçek bir futbol adamı
Bence o sadece gazetelerin yazdığı gibi büyük bir motivasyon ustası değildi. Aynı zamanda işine tutkuyla bağlı gerçek bir futbol adamıydı. Kokain kullandığı ortaya çıktığında onun tüm hayranları gibi çok şaşırdım. Şimdi bazı insanlar, futbolcularının bu olayı yıllardır bildiğini söylüyorlar. Kimse böyle bir şeyin farkında değildi. Kişisel olarak hocamın kokain kullanması beni fazlasıyla ilgilendirmiyor. Eğer Daum'un Leverkusen'deki çalışması gibi kendini işine adıyorsa mesai saatleri dışında burnunu nereye soktuğu umurumda değil."

Mert AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır