kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

CHP'den "tam kadro" destek

CHP Grup Başkanvekilleri, Cumhurbaşkanı'nın "türban" ambargosuna destek verdiler ve resepsiyona tam kadro katılacaklarını açıkladılar.

Grup Başkanvekili Haluk Koç, kamusal alanlara türbanla girilmesinin Anayasa ve yasalarda yasaklandığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız laik demokratik Cumhuriyeti savunmaktan başka ne yapmıştır?" dedi.

Grup Başkanvekili Ali Topuz da, AK Parti'lilerin türban yasağı koyan Anayasa ve yasaları değiştirmeleri yönünde çalışma yapmaya cesaret edemediklerini öne sürerek, "Cumhurbaşkanı kısıtlama koymasaydı, türbanlı hanımefendiler Çankaya Köşkü'nde olsaydılar, bu kez bir başka gerginlik yine ortaya çıkacaktı" diye konuştu.

BAYKAL'IN MESAJI
CHP lideri Deniz Baykal de, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "İnsan haklarına dayalı bir demokratik rejimin gelişebilmesinin, hiç kuşku yok ki Cumhuriyet'in güçlü temelleri üzerinde sağlanabildiğini'' belirterek şöyle devam etti "O nedenle hiçbir zaman unutmamalıyız ki Cumhuriyet'i azaltarak demokrasiyi çoğaltamayız. Demokratik gelişme ile taşlanmayan bir Cumhuriyet daima eksik kalacaktır. Hele Cumhuriyet değerlerini tahrip etmeye yönelen bir demokrasi uygulaması bir süre sonra Cumhuriyet'in de demokrasinin de yıpratılmasına yol açar."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır