kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Eski meslektaşlara da "karşı oy" cezası mı?

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 29 Ekim resepsiyonu davetinde, Anayasa Mahkemesi üyelerini de "eşli" ve "eşsiz" olarak ayırdı. Ancak, bu ayırımın nedeninin türban değil, Fazilet Partisi (FP) hakkındaki kapatma davasında kullanılan oyların etkili olduğu ortaya çıktı.

Sezer, Anayasa Mahkemesi'nden Başkanvekili Haşim Kılıç ile üye Sacit Adalı'ya "eşsiz" davetiye gönderdi. Nedenin "türban" olduğu düşünülürken, üye Samia Akbulut'a da "eşsiz" davetiye gönderildiği öğrenildi. Ancak, daha sonra Akbulut'un eşi Yıldırım Akbulut'a eski başbakan olması nedeniyle ayrıca davetiye gönderildiği bildirildi. Bu arada, Adalı'nın eşinin "başı açık" olduğu ortaya çıktı. Bu üç üyenin tek ortak noktasının ise, Fazilet Partisi'nin kapatılması davasında, üçünün de "karşı oy" vermeleri olduğu belirlendi.

KILIÇ: İYİ DİYEMEM
Adalı dün gazetecilerin soruları üzerine, Sezer'in farklı davetiye göndermesine, "Normal bir olay, bir değerlendirme yapmıyorum" derken, eşinin başının açık olup olmadığı yönündeki soruya "Açık herhalde" yanıtı verdi.

Kılıç ise, eski çalışma arkadaşını sert bir dille eleştirdi. "Bugüne kadar bu şekilde bir davetiye biçimi olmuyordu" diyen Başkanvekili Haşim Kılıç, şöyle konuştu "Değerlendirme makamında değilim. Böyle bir takdirde bulunduysa izahını ve yorumunu yapmak herhalde kendisine düşer. Sayın Cumhurbaşkanı'nın çok doğru, çok iyi bir iş yaptığını söylememi beklemiyorsunuz değil mi!"

BUMİN KONUŞMUYOR
Kılıç, resepsiyona katılmayacağını belirterek "Ben resepsiyon saatinde, halkımla birlikte Cumhuriyeti kutlayacağım" dedi. Başkanvekili Kılıç, "Cumhurbaşkanı'nın eski bir çalışma arkadaşınız olması nedeniyle etkilendiniz mi?" sorusuna da "Şüphesiz tabii" yanıtını verdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ise davetiye farklılığı konusunda konuşmak istemediğini söyledi.

Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır