kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Çetesiyle kıskıvrak

Beyoğlu'nda emrindeki onlarca kişiyle esnafı haraca bağlayan kapkaçların sorumlusu Fırat Delibaş, 110 adamıyla ele geçirildi

Tarlabaşı Çukur Mahallesi'ndeki evlere dün baskın düzenleyen polis ekipleri, Fırat Delibaş'ın elebaşı olduğu 110 kişilik gasp ve haraç çetesini çökertti. Şarkıcı Cengiz İmren'in de gözaltına alındığı baskınlarda 3 adet tabanca ve 1 adet el bombası bulundu. Çetenin, bir polis baskınını önceden haber alabilmek için, Tarlabaşı ve Dolapdere'den Çukur Mahallesi'ne çıkan iki sokağa gizli kamera yerleştirdiği anlaşıldı.

Polisin uzun süredir aradığı Delibaş, İstanbul'un suç örgütlerinin önemli bir elebaşı. Kapkaççıları yöneten Delibaş, son altı ay içinde emrindeki onlarca kişi aracılığıyla esnaftan ve gece kulüplerinden haraç toplamaya başladı. Hipodromda iki yarış atı, Dolapdere ve Taksim'de iki otoparkı ve Avcılar sahilinde çay bahçeleri olan Delibaş, polise göre "büyük işlere" hazırlanıyordu.

Çocukları kullanıyor
Fırat Delibaş, İzmir'de ikamet eden zengin bir müteahhidin oğlu. Doğu'dan göç eden ailelerin çocuklarını hırsızlık, kapkaç, haraç konusunda eğiten Delibaş, emirlere uymayanı, çaldığını getirmeyeni parmaklarını kırarak ya da mahzene kapatarak cezalandırıyor.

DERYA TUNA'NIN AZMETTİRİCİSİ
Delibaş, sanatçı İbrahim Tatlıses'in eski eşi Derya Tuna'nın vurulması olayının azmettiricisi olarak bir süre tutuklu kaldı. Salıverildikten sonra bir çete lideri olduğu anlaşıldı.

Mehmet AKTARAN - Ayhan ŞİMŞEK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır