kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Marinada 'işgal' kavgası büyüyor

1200 teknenin barındığı Kalamış ve Fenerbahçe marinalarının geleceğine dava gölgesi düştü. İstanbul Yat Kulübü; marinaları işleten Setur'un işgalci olduğunu, Setur ise asıl kendilerinin mağdur olduğunu savunuyor

Kalamış ve Fenerbahçe marinalarını işleten Setur Marinaları ve üye sayısı 3 bin 500'ü bulan İstanbul Yat Kulübü arasında bugünlerde soğuk bir savaş yaşanıyor.

Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan kiralama işleminin iptali için açtığı davayı kazanan İstanbul Yat Kulübü; Setur'un davayı kaybettiği halde marinaları işletmeye devam ettiğini iddia ediyor. Kulüp, "işgalci" diye tanımladığı Setur'un, üyelerinden ücret almasını kaldıramadıklarını savunuyor. Setur ise kendilerinin davanın tarafı olmadığını belirterek, asıl mağdurun kendileri olduğu düşüncesinde... Bugüne kadar yükümlülüklerini her anlamda yerine getirdiğine inanan Setur'un yöneticileri, marinaları 2007 yılına kadar işletme hakları olduğunu öne sürüyor.

KOÇ'A DEVRETTİLER
İstanbul Yat Kulübü'ne davayı açan kulüp üyelerinden Bülent Turan, davayı açma nedenlerini şöyle anlatıyor

"Kadıköy Belediyesi Kalamış ve Fenerbahçe marinalarını 1987 yılında, ortakları Mehmet Ali Yılmaz, Erol Simavi ve Fahrettin Aslan olan Tek-Art şirketine 10 yıllığına kiraladı. Şirket belediyeye karşı ödemelerini çoğu zaman yapmadı. 1997 yılında da rüçhan hakkını kullanmadan işletmeye devam etti. Ardından hisselerinin tamamını Koç'a devretti. Biz de rüçhan hakkını kullanmadığı halde yeniden ihale açmadan Tek-Art'la devam eden belediye aleyhine 1999 yılında dava açtık. 2002 yılında sonuçlanan davayla, belediyenin kiralama işleminin iptaline karar verildi. Daha sonra Danıştay 10'uncu Dairesi kararı onadı. Ama Setur hâlâ burayı işletmeye, aldıkları yüksek ücretler nedeniyle üyelerimizin teknelerine el koymaya devam ediyor. Setur buradan yılda 8 milyon dolar kazandığı halde belediyeye sadece 65 milyar lira kira ödüyor."

ASIL MAĞDUR BİZİZ
Setur Marinaları Genel Müdürü Vedat Midilli, dava sonucunu belediye yetkililerinden 2 ay önce öğrendiklerini ancak davada, ne taraf ne de en ufak bir kusurları olduğunu söylüyor. Marinaları Kadıköy Belediyesi'nden 10 yıllığına kiraladıklarını; sürenin de 2007'de dolduğunu belirten Midilli, "1999'dan bu yana belediyeye 5 milyon dolar ödedik, 8 milyon dolarlık da yatırım yaptık. Batakhaneyi nezih bir hale getirdik. Suç mu işledik?" diyor.

Nuray TARHAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır