kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Bebek doğdu, baba 17 DNA'dan birisi...

İzmir'de 13 polis ile 4 astsubayın yargılandığı tecavüz davası mağduru 17 yaşındaki A.E'nin çocuğu sağlıklı olarak doğdu. Kız bebeğin babasının belirlenmesi için 17 DNA testi yapılacak

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 13 polis ile 4 astsubayın "17 yaşındaki genç kızın zor durumundan faydalanarak alıkoymak, cinsel ilişkide bulunmak" suçundan sanık olduğu davanın mağduru A.E, geçtiğimiz hafta Eskişehir'de bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Valilik tarafından yoğun koruma programı içinde tutulan anne ve çocuk için her türlü imkân sağlanırken, A.E'nin avukatları, önümüzdeki duruşmada DNA testi isteyerek, çocuğun babasının bulunmasını isteyeceklerini söyledi.

A.E'NİN BİR KIZI OLDU
Mahkemenin karar vermesi durumunda Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek 13 polis ve 4 astsubay, kan örneklerini verecekler. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve daha sonra görevsizlik kararıyla Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 'Utanç Davası'nın 17 yaşındaki mağduru A.E, doğum yaptı. 13 çevik kuvvet polisi, 4 astsubay tarafından cinsel ilişkide bulunulan A.E, Eskişehir'de geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen doğumla, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

KORUMA ALTINDA TUTULUYOR
Valilik tarafından yoğun koruma programı içinde tutulan A.E ve çocuğunun başına bir şey gelmemesi için sık sık yer değiştirildiği için şu anda nerede olduğu tam olarak bilinmiyor. A.E'nin avukatları annenin ve çocuğun çok sağlıklı olduğunu, davanın aralık ayında Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini söylediler. A.E'nin avukatları doğumun gerçekleşmesiyle artık saklanacak bir şeyin kalmadığını ve bebeğin babasının bulunmasını da talep ettiklerini belirttiler.

İŞTE BABA ADAYLARI
Yargıcın kabul etmesi durumunda davada sanık durumundaki 13 çevik kuvvet polisi ve 4 astsubay DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Yapılan testler sonucunda baba adayı bulunacak ve doğan çocuk üzerine kayıt ettirilip, yasal hakları (nafaka, tazminat v.b.) için mücadele başlatılacak.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Biriminde görevli polisler T.D, H.A.K, Z.A, C.Ö, S.Z.O, D.G, A.Ö, Ü.A, M.S, A.S, Z.K, N.T. ve M.K.

Evinden kaçtığında 14'ündeydi
Eylül 2002'de Antakya'dan İzmir'e giden 14 yaşındaki A.E.'nin yaşadıkları bir Yeşilçam melodramını andırıyor. Önce bekar astsubay arkadaşı Mehmet Erkin'in evinde kalan A.E, kendi ifadesine göre, 2,5 ay boyunca, gidecek ve kalacak yeri olmadığı için değişik insanların evinde kaldı. Savcılığa yazdığı 7 sayfalık dilekçede, bu süreç içinde kendi isteğiyle 13 polis ve 4 astsubayla cinsel ilişkiye girdiğini anlatan A.E., yargıya 7.5 aylık hamile olduğunu ve çocuğunun babasının bulunmasını istediğini belirtti.

SIĞINMA EVİ'NDE...
Savcı, 17 yaşında olan A.E ile ilişkiye girenlerin belirlenmesi için soruşturma başlatıp durumu İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne ve Ege Ordu Komutanlığı'na bildirdi. İzmir Barosu tarafından ücretsiz avukat tayin edilen A.E'nin başına bir şey gelmesinden endişe eden İzmir Valiliği, küçük kızın kalacak yeri bulunmadığını göz önüne alarak Kadın Sığınma Evi'nde A.E.'yi korumaya aldı.

20 YIL İSTENİYOR
Savcı, küçük kızın cep telefonlarının dokümanları, canlı teşhisler ve küçük kızın gittiği yerlerin tek tek tespit edilmesinden sonra 13 polis, 4 astsubay hakkında dava açılmasına karar verdi. Görevliler, A.E'yi tanımadıklarını veya sadece otostop yaptığı, kalacak yeri olmadığını belirtip yardım istediği için tanıdıklarını, yardım ettiklerini ancak ilişkiye girmediklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmediler. Savcı, hakkında, "Reşit olmayan mağdurenin zor durumundan ve ruhsal imkansızlık durumundan istifade ederek alıkoymak ve cinsel ilişkide bulunmak" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Ali EYCE


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır