kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Akbank, 9 ayda katrilyonluk kârla rekor kırdı

Faizlerde yılın ikinci çeyreğinde yaşanan düşüşün üçüncü çeyrekte de devam etmesinin etkisiyle Akbank bu yılın 9 aylık döneminde 1 katrilyon 14 trilyon lira net kâr elde etti.

Bankanın brüt kârı ise 1 katrilyon 577 trilyon olarak gerçekleşti. Böylece Akbank Türk bankacılık tarihinde bir bankanın elde ettiği en yüksek kâr rakamına ulaşmış oldu.

9 aylık brüt kârı üzerinden 530 trilyon lira vergi karşılığı ayıran banka geçen yıl aynı dönemde enflasyondan arındırılmış bilançosuna göre net 577 trilyon lira kâr açıklamıştı.

GELİŞMELER OLUMLU ETKİLEDİ
Bankanın yüksek kârında faizlerdeki düşüşün olumlu etkisi olduğuna dikkat çeken Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, "Yılın ikinci çeyreğinde başlayan enflasyon ve faiz oranlarında düşme trendi üçüncü çeyrekte de devam etmiştir. Gelişmelerden sağlam bir mali yapıya, yüksek likitideye ve geniş müşteri pörtföyüne sahip olan bankamız çok olumlu etkileniyor" dedi.

Akbank'ın 2002 sonunda 14.8 milyar dolar olan aktif toplamının yüzde 29 artışla 19.1 milyar dolara ulaştığını belirten Kurtul, sağlanan kârlılıkta krediler portföyündeki artışın etkili olduğunu söyledi.

Zafer Kurtul, şöyle devam etti "Toplam kredilerimiz ilk 9 aylık dönemde, 6.8 katrilyona ulaştı. Kredilerdeki bu büyümede, TL kredilerimizdeki artışın rolü büyük. Bu artış sektördeki yüzde 27'lik büyümenin çok üstünde."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır