kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Araştırmacı şirketler için 450 milyon euro

Avrupa Birliği'nin üye ve aday ülkelerden başvuranlara fon ödediği araştırma projelerinde bugün şirketlere, yani iş hayatına ve bilgiye ayrılanları aktarıyoruz

* Şirketler ve girişimcilik; 2001-2005 yılları için hazırlandı. 450 milyon euro bütçeye sahip. KOBİ'lerin büyüme ve rekabet gücünün artırılması, girişimciliğin desteklenmesi, araştırma, yenilikçilik ve iş kurmanın desteklenmesi, mevzuatın geliştirilmesi, olanakların artırılması amaçlanıyor. Sadece KOBİ'ler başvuru yapabiliyor. (http/w/europa.eu.int/comm/enterprise/calls/calls.html)

* IDA 2; İdareler Arası Karşılıklı Bilgi Değişimi. Yürürlülük süresi 2004. Bütçesi 72 milyon euro. Katkı payımız, 2004 için 622 bin euro. Sosyal güvenlik, istatistik, istihdam ve eğitim, insani yardım, tarım ve balıkçılık, ticaret, tercüme, ulaşım, adli işler, işletmeler, çevre, tüketici haklarının korunması, sağlık, vergi konularını kapsıyor. (www.europa.eu.int/ispo/ida)

BİLGİ TOPLUMU PROGRAMLARI
* European Digital Content; 100 milyon euro bütçesi var. İnternet alanında girişimlere finansman sağlanması, dil ve kültür içeriğinin geliştirilmesi amaçlı etkinliklerin desteklenmesini amaçlıyor. Projelerde etkin sonuç içerme, çok sektörlü ve gelişime açık özellikleri aranıyor. KOBİ'ler ve az gelişmiş bölgeler öncelik sahibi. (http/w/europa.eu.int/eurlex/en/lif/dat/2001/en_301D0048.html)

Fikret AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır