kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Sessizlik sözü verdiler

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi Matrix 3'ü bekleyedursun; önceki günkü galada çok kısıtlı sayıda "ünlü" filmi izledi ve tabii ki "son"unu öğrendi

Matrix'in ilk gösterimi önceki gün Los Angeles'taki Walt Disney konser salonunda gerçekleştirilen çok özel bir gala ile yapıldı. Gala gecesine Hollywood starları, ünlü şarkıcılar ve top modellerden oluşan davetlilerin yanı sıra, filmin tüm oyuncuları da katıldı.

Basının büyük ilgi gösterdiği geceye katılanlar, çıkışta filmin sonuyla ilgili sorulan soruları, verdikleri sözü hatırlatarak yanıtladılar ve "Herkes 5 Kasım'ı beklemek zorunda" dediler. Sharon Stone, Cindy Crawford gibi isimlerin de boy gösterdiği galada şarkıcı Will Smith de, filmde Niobe karakterini canlandıran eşi Jada Pinkett Smith'i yalnız bırakmadı.

KARİZMATİK PALTOLAR YİNE MODA
Filmin tüm dünyada aynı anda gösterileceği güne kadar sabredemeyen fanatikleri ise internet sitelerinden "son"a dair bilgiler almaya çalışırken, bu felsefeye dahil olmanın keyfini çıkaranlar yine Matrix giysileriyle boy göstermeye başladılar. İkinci filmin gösteriminin ardından sandıklara kaldırılan Matrix giysi ve aksesuarları yeniden moda oldu.

Bu giysiler daha çok internet üzerinden satılıyor ve Matrix giysileri satan sanal mağazalar içinde en popüleri hiç kuşkusuz filmin resmi alışveriş sitesi www.thematrixshop.com ...

Bu adres filmin fanları için yaratılmış bir çeşit alışveriş cenneti. Filmin baş karakterleri olan Neo, Trinity, Morpheus ve Ajan Smith'in film boyunca giydiği kıyafetlerin hepsi bu sitede mevcut. Yapılması gereken tek şey internetteki adreslere girip bir kaç tuşu tıklamak.

Sanal mağazada; örneğin Neo'nun güneş gözlüğü 25 milyon lira. Morpheus'un sapsız özel güneş gözlüğü ise biraz pahalı. 360 milyon liraya satılıyor. Alınabilecekler, güneş gözlükleriyle de sınırlı değil. Filmle birlikte moda olan yün ya da deri siyah ceketlere de online alışveriş sitelerinden ulaşılabiliyor. Ceketlerin fiyatları 80 milyonla, 1 milyar lira arasında değişiyor. Filmde giyilen eldivenler 18 milyon ve botlar ise 40 ila 75 milyon liradan satılıyor. Filmin logolarını taşıyan tişörtler 25, kahramanların bibloları 75, posterleri ise 18 milyon liradan alıcı buluyor. Matrix felsefesini merak edenler için de, "The Art of The Matrix" isimli kitap 45 milyon lira karşılığında yine bu sanal adreste bulunabiliyor.

Savaşı kim kazanacak?
Matrix Revolutions'ın film afişinde "Everything that has a beginning has an and" yani "Başlangıcı olan her şeyin bir sonu vardır" yazıyor. Peki bu neyin sonu? Acaba bu son Zion'un sonu mu yoksa Matrix üçlemesinin ya da Neon'un sonu mu? Tüm soruların yanıtı 5 Kasım'da öğrenilecek ama filmin sonuyla ilgili kehanetler şimdiden internet sitelerinde dolaşmaya başladı bile. İşte bazı Matrix tutkunlarının filmin sonuyla ilgili kehanetleri

* Neo'nun arabuluculuğuyla makinelerle insanlar arasında bir ateşkes imzalanır. Bu anlaşma çerçevesinde insanlar Zion'da yaşamaya devam ederler. Bu makinelerin zaferi olarak da yorumlanabilir.

* Neo ölür ve film makinelerin zaferiyle biter. İnsanların yaşadığı son kent Zion da yok olur.

* Neo'nun sevgilisi Trinity ölür. Fakat intikam ateşiyle yanan Neo ve geri kalan ekibi makineleri yenerek insanlığın yaşadığı son kent Zion'u kurtarır.

* Film yine yoruma açık bitecek. Çünkü Matrix başlı başına bir felsefe ve bir felsefenin tamamen ortadan kaybolması söz konusu olamaz.

"Afişi görünce ağladım"
Sinema tarihinin en çok ses getiren yapımlarından biri olan Matrix serisinin bitmesi sinemaseverleri olduğu kadar oyuncuları da üzmüş. Filmde Trinity karakterini canlandıran Carrie-Anne Moss, "Filmin sloganında olduğu gibi, başlangıcı olan her şeyin bir sonu vardır" diyerek Matrix'te hayatının yolculuğunu yaptığını söylüyor. Ve bir de itirafta bulunuyor güzel oyuncu "Filmin birinci bölümünün afişini ilk gördüğümde gözyaşlarımı tutamadım." Yapımcı Joel Silver ise "Filmde bilim-kurgu da var, aşk da var, felsefe de..." diye açıklıyor Matrix'in başarısını. Monica Bellucci için de müthiş bir deneyim olmuş Matrix.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır