kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Şeytan değil metan

Birçok filme ve kitaba konu olan Atlas Okyanusu'ndaki Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı sonunda çözüldü. Sayısız gemiyi ve uçağı denizin dibine çeken gücün, denizdeki fosillerden yükselen metan gazı olduğu anlaşıldı

Bugüne kadar onlarca gemi ve uçağa mezar olan ünlü Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı sonunda açıklandı. Tarihi sır, Avustralyalı iki bilimadamı tarafından çözdü. Monash Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. David May ve Joseph Monaghan adlı araştırmacılara göre Bermuda'nın sırrı, metan gazında gizli. Okyanusun dibinde bulunan çökelti halindeki fosillerden yükselen metan gazının dev kabarcıklar halinde yüzeye çıktığını belirten araştırmacılar, "Gaz kabarcıkları deniz suyunu seyrekleştiriyor. Bu yüzden de suyun kaldırma kuvveti azalıyor ve gemiler denizin dibine çekiliyor" dedi.

DENİZDEN FIŞKIRAN ENERJİ
Uçakların düşmesinin nedeni de metanın yanıcı bir gaz olması ve havada da yükselerek uçakların motorlarını yakması olarak açıklanıyor. Avustralyalı araştırmacılara göre bugüne kadar hiçbir iz bırakmadan kaybolan 20 uçağın düşme nedeni de yine metan gazı. Araştırmayı yapan iki uzman, denizin dibinde yatan fosillerden yükselen metan gazının aynı zamanda büyük bir enerji kaynağı olduğunu da vurguluyor. Avustralyalı iki araştırmacıya göre bu gaz dünya petrol rezervlerinin en az iki katı.

ESRARINI YILLARCA KORUDU
Kristoph Kolomb, 1492 yılında tuttuğu notlarda, Amerika kıtasına ayak basmadan bir gün önce bölgede dev bir alev gördüğünü yazmıştı. Daha sonraları 'Kayıp Kıta Atlantis'in kalıntılarından çıkan ışınların gemileri ve uçakları yuttuğu söylenegeldi. Kimileri de daha ileri giderek bu felaketlere UFO'ların yaydığı dalgaların neden olduğunu yazdı. Bu açıklamaları kuşkuyla karşılayanlar ise, Florida, Bermuda Adası ve Porto Riko arasında yer alan üçgenin bulunduğu alanın, Atlas Okyanusu'nun en derin yeri olduğunu hatırlatarak, kayıp gemi ve uçak enkazlarının bulunamayışını işte bu derinlik faktörüyle açıkladı. Bermuda Şeytan Üçgeni, birçok Hollywood filmine ve kitaba da konu oldu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır