kapat
27.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Gezici genelev

Kadıköy'de bir otobüse müşteri kılığında binen polisler gördüklerine inanamadılar. Araç dört bölmeye ayrılmış ve tüm ayrıntılar düşünülerek mobil bir genelev oluşturulmuştu

İstanbul'da, E-5 Karayolu üzerinde sefer yapan ve duraklardan yalnızca "özel" yolcuları alan otobüs vatandaşların dikkatini çekince sırrını ele verdi. Üzerindeki, "Tur Mutlu İnsanlar", "Farkı Bizimle Yaşayın" şeklindeki sloganlarla dikkati çeken ve Kadıköy Tuzla hattında kaçak çalışan bir araç olarak polise ihbar edilen otobüsle ilgili çalışma başlatan polis, kısa sürede olayı çözdü. Bu esrarengiz otobüs sanıldığı gibi kaçak çalışmıyordu; ya da en azından taşıdığı kaçak yolcu değil, vizitesiyle, yataklı duşlu odaları, bekleme salonuyla eksiksiz bir genelevdi.

VATANDAŞ İHBAR ETTİ
Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, bir süre önce Kadıköy- Tuzla arasında servis otobüsü gibi çalışan bir aracı takibe aldı. Bir süre sonra otobüsün seyyar genelev olarak çalıştırıldığını belirleyen Kadıköy Asayiş Büro ekipleri müşteri kılığına girerek, otobüsün sahibi Türkan Kaya ile irtibat kurdular. Önceki gece için randevulaşan polisler, Kadıköy Kayışdağı Uslu Caddesi üzerinde bir durakta beklemeye başladılar. Kısa süre sonra durağa gelerek, müşteri sandıkları polisleri otobüse alan Kaya ve hayat kadınları Asiye Yıldız, Ayfer Alabay, otobüs şoförü Mustafa Günesen ile bir müşteri suçüstü yakalandı.

"MAZOT PARASI ZOR ÇIKIYORDU"
Otobüsünün yaklaşık iki aydır seferde olduğunu söyleyen Türkan Kaya, "Sokaklardan kurtulmak için 50 milyar lira verip bu otobüsü aldım. İçini bölmelere ayırıp dört yatak odası yaptırdım. Daha önceden tanıdığım müşterilerle telefonda anlaşıp, istedikleri yerden alıyorduk. İşleri bitince de yine istedikleri yere bırakıyorduk. Ama kazancımız bizi kurtarmıyordu. Mazot parasını bile zor kazanıyorduk" dedi. Kaya bir yat genelev projesinin olduğunu da anlattı.

Ayhan ŞİMŞEK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır