kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Şampiyon değişmez

Formula 1'de kurallar yine değişiyor. Ancak değişme ihtimali azalan bir şey var. O da şampiyonun adı olacak. Tabii ki Michael Schumacher

Ön sıralama kalktı
Formula 1'de kurallar değişiyor ama şampiyon değişmiyor. İster eski kurallar uygulansın ister yeni kurallar kazanan hep Michael Schumacher. Formula 1 takımlarının patronları bu yıl yine değişikliklere karar verdiler. Cuma günkü ön sıralama turları kaldırıldı. Bundan böyle sıralama turları Cumartesi ve 1.5 saat süreyle yapılacak. Her pilotun 2'şer tur hakkı bulunacak ve ilk bölüme son yarışın sıralamasıyla çıkacaklar. İkinci bölümlerde ilk haklara göre çıkış yapılacak.

Tek motor kuralı
Cuma günleri yapılan testler de artık yapılmayacak. Aynı gün her isteyen takım 2 saat antrenman yapabilecek. Şampiyonada son 6 sırada yer alan takımlar, 3.bir sürücüyü de bu testlerde kullanabilecek.

Bir hafta sonu boyunca bir otomobilde sadece bir motor kullanılacak. Takımlar sıralama turları ve yarışta hangi lastiği seçeceklerine Cumartesi günkü sıralamadan önce karar vermek zorunda kalacak. Amaç Cuma günlü antrenmanlara katılım sağlanması.

Pitte hız savaşı
Pit alanlarındaki hız limiti saatte 100 kilometreye çıkarıldı. Bu da pit sonrası yaşanacak mücadeleyi daha da arttıracak. Bu değişikliklerin yanı sıra yarışma sayısı 18'e çıkarıldı. Programdan çıkarıldığı açıklanan Kanada GP'si ise büyük bir ihtimalle geri dönüş yapacak. Peki bu değişikliklerin ardından ne olacak? Muhtemelen Schumi yine şampiyon olacak. Büyük ihtimalle bunun ardından 2005'te de yeni kurallar koyulacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır