kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İstanbul adaylığı için 'Korkut Abi' formülü'

AKP'de İstanbul Belediye Başkan adaylığı için adı sık sık geçen Cüneyd Zapsu'ya, Korkut Özal'ın destek verdiği konuşuluyor. Özal, 'Onu siyasete ben soktum' derken, İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu da "Korkut Abi'nin gönlünden geçen listeye girer" dedi

Kurulduktan sonra ilk kez bir yerel seçime katılacak olan AK Parti, seçim çalışmalarına erken start verince, adaylarla ilgili kulis faaliyetleri de hızlanmaya başladı. En yoğun kulis faaliyeti ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılıyor. Kulislerde son olarak 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanı Cüneyd Zapsu için ağırlık koyduğu konuşuluyor.

MÜEZZİNOĞLU: OLABİLİR
AK Parti kulislerinde Tayyip Erdoğan üzerindeki etkisi herkes tarafından bilinen Korkut Özal'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cüneyd Zapsu'yu işaret ettiği konuşuluyor. AK Parti'nin göstereceği ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarını belirleyecek "AK Platform" projesini yürüten AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Özal'ın Zapsu'yu işaret etmesini şöyle değerlendirdi "Korkut Abi İstanbul'da yaşayan bir İstanbulludur ve gönlünden geçeni söylemiştir. Dolayısıyla onun önerisi de havuza girer. İstanbullunun gönlünden geçen ne varsa, bizim gönlümüzden de o geçer." Korkut Özal'ın İstanbul'da Cüneyd Zapsu'yu işaret ederken, Ankara Belediye Başkanlığı için de Melih Gökçek'i tercih ettiği belirtildi.

'ÇEKİRDEK KADRO' GÖREVDE
Milli Görüş'ün duayenleri arasında sayılan Korkut Özal 1978 yılındaki Milli Selamet Partisi kongresinde Necmettin Erbakan'a karşı aday oldu. Ancak kazanamadı. Özal, şu an hükümette bakanlık yapan ve partinin yönetici kadroları arasında bulunan birçok ismin yükselmesinde pay sahibi. Korkut Özal, Erbakan'a karşı aday olmadan önce Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç kendisiyle birlikte hareket ediyordu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül İslam Kalkınma Bankası'nda görev yaptığı gençlik yıllarında, Özal da İslam Kalkınma Bankası'nda görevliydi ve Gül o yıllarda Özal'ın asistanı olarak görev yapıyordu. AKP'nin önemli isimleri İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Özal'ın siyasette işaret ettiği isimler arasında yer aldı.

Zülfikar Ali AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır