kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Azılı gaspçı yine "ipucu" bıraktı

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Caferzadeler'e ait özel şoförün kullandığı otomobili, Levent'te silah zoruyla gasp edenlerin azılı sabıkalı Musa Sargın ve adamları olduğu belirlendi

İstanbul Levent'te önceki gün patronu Ülge Caferzade'yi kuaföre götüren Zafer Demirkol, aracın içinde Caferzade'nin çıkışını beklemeye başladı. Bu sırada yanına yaklaşan iki kişi silah tehdidiyle şoförü araçtan indirdiler ve aracı alıp kaçtılar. Audi marka otomobilin gasp edilmesinin ardından Ülge Caferzade ile asayiş şube müdürlüğüne giden şoför Zafer Demirkol, gaspçıları sabıkalılar albümünden teşhis etti. Demirkol'un aracı gasp ettiğini söylediği kişinin, on altı oto gaspı ve bir cinayet olayı nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden Musa Sargın olduğu belirlendi.

ASKERDEN FİRAR ETTİ
Etiler ve Levent semtlerinden işlediği suçlarla polisin arananlar listesine giren Musa Sargın geçtiğimiz yıl bir gaspın ardından yakalanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kaçak olduğu için askere götürülen Sargın, Diyarbakır'daki birliğinden 12 Şubat 2003'te firar etti. Sargın İstanbul'da yanında kaldığı sevgilisinin ev arkadaşı Sevim Ergin'i tabanca temizlerken kaza kurşunuyla öldürdü ve kaçtı. Sargın sonrasında Levent'te öğretim üyeleri Necati ve Mine İnceoğlu çiftinin evinde hırsızlık yaparken yakalandı. 8 Mart 2003'te tutuklanan Sargın hastaneye götürülürken firar etti.

YİNE O MU?
İstanbul polisi, azılı gaspçı Sargın'ı ararken, dün üst üste iki gasp dehşeti daha yaşandı.

Esin Turizm'in sahibi 41 yaşındaki Cumali Esin, Balat'ta arabasına binen silahlı iki kişi tarafından sağ bacağından vurularak, çantasında bulunan 9.5 milyarı alındı. Kaçan gaspçılar, Haliç Köprüsü ışıklarda kendilerine arabasıyla yol vermeyen kuyumcu Fethi Kaya'yı bacağından vurarak kayıplara karıştı. Polis, peş peşe meydana gelen bu iki gaspın da Sargın ve çetesi tarafından yapılmış olabileceğini belirtti.

Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır