kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ali'nin doktoru 'Yılın Adamı' seçildi

Amerikan bombardımanında annesi, babası ve iki kolunu kaybeden Iraklı Ali, 'Dünya Ödülleri' gecesinde, kendisine protez kollarını takan doktoruna 'Yılın Adamı' ödülünü verdi

Iraklı Ali... Dünya onu ailesinin yaşamını yitirdiği bombardımanla tanıdı. Amerikan askerlerinin açtıkları ateşte Ali'nin hamile annesi, babası, kardeşleri ve birçok akrabası ölmüştü. Olaydan kurtulan Ali de iki kolunu kaybetmişti. Acı içinde kıvranırken çekilen fotoğrafları dünya basınının manşetlerinden günlerce inmeyen, İngiltere ve Kuveyt'te tedavi gören küçük Ali İsmail Abbas (13), önceki gün bambaşka bir halde çıktı karşımıza. Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen "Dünya Ödülleri" törenine takma kollarıyla katılan Ali, kendisini de tedavi eden ve 'Yılın Adamı' seçilen Kuveytli doktoruna ödülünü verdi.

'BÜYÜKLER NEDEN SAVAŞIYOR?'
Başkanlığını eski Sovyet lideri Gorbaçov'un yaptığı ödül komitesi, Irak'taki savaşın kurbanları için yaptıkları çalışmalardan dolayı Kuveytli Dr. Ahmed el Shatti'yi 'Yılın Adamı' seçti. Irak ve Kuveytli doktorlar adına ödülü aldığını belirten Shatti, kısa süre önce küçük Ali'yi İngiltere'nin başkenti Londra'da ameliyat ederek protez kolları takmıştı. Ödülü doktoruna verdikten sonra kısa bir konuşma yapan Ali, "Savaş korkunç. Büyükler neden böyle yapıyor anlayamıyorum" dedi. Törende ödüle layık görülen diğer ünlüler arasında engelli kişiler adına çalışmalarından dolayı "Süperman" Christopher Reeve de vardı. 1995'te attan düşerek felç kaldığından bu yana ilk kez Avrupa'ya gelen Reeve, "Her zaman imkansız diye bir şey olmadığına inandım. Süperman olarak uçtuğumda kablolar kullanıyordum. Ama kablolar kopsa bile uçmaya devam edeceğimi biliyordum" dedi.

LECH WALESA DA BİR ÖDÜL ALDI
2000 yılında yazar Georg Kindel tarafından kurulan Dünya Ödülleri, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışan erkeklere veriliyor. Amerikalı ünlü sihirbaz Siegfried Fischacher de gecede Eğlence Dünyası Ödülü aldı ve ödülünü kaplanının saldırısında yaralanan ortağı Roy Horn'a ithaf etti. Nobel Barış Ödülü sahibi eski Polonya lideri Lech Walesa Dünya Hoşgörü Ödülü; ünlü oyuncu Michael Douglas insani yardım çalışmalarından dolayı Dünya Aktör Ödülü'nü aldı. 300 kişilik jüri, ünlü oyuncu Morgan Freeman, Alman modacı Karl Lagerfeld, İspanyol tenor Placido Domingo, Alman bisikletçi Jan Ullrich, şarkıcı Yusuf İslam (Cat Stevens) ve Bee Gees grubundan Robin Gibb'e de alanlarında birer ödül verdi.

BÜYÜYÜNCE DOKTOR OLACAK
13 yaşındaki Ali, Bağdat bombardımanında iki kolunu kaybetti. Vücudunun üst kısmı da büyük ölçüde yandı. Hastanedeki yatağında ağlarken çekilen fotoğrafları dünya basınına yansıdıktan sonra Ali'ye çığ gibi yardım aktı. Kuveyt'te yanıkları ve kopan kolları tedavi edilen Ali, İngiltere'deki bir ameliyatla da protezlerine kavuştu. Halen tedavi olan ve birkaç ameliyat daha geçireceği belirtilen küçük Iraklı, büyüdüğünde doktor olmak istediğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır