kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Türkiye'nin AB perspektifini Kıbrıs'tan ayrı tutuyoruz'

Erdoğan'ı bu sözleriyle rahatlatan Hollanda Başbakanı, ama "Bu soruna çözüm bulmak AB üyeliği yolunda sizi daha da rahatlatır" dedi

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği ile Kıbrıs'ın ayrı konular olduğunu sık sık dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende'nin, "Türkiye'nin AB perspektifini Kıbrıs'tan ayrı tutuyoruz" sözleriyle rahatladı. Türkiye'de bulunan Balkenen dün Başbakan Erdoğan görüştü.Görüşmenin önemli bir bölümünü Türkiye'nin AB üyeliği ve Kıbrıs sorununun çözümü oluşturdu. Balkenende şöyle konuştu "Adadaki her iki tarafın 1 Mayıs'tan önce soruna çözüm bulmak için adım atması çok önemlidir. Soruna dahil olanlar gibi Türkiye'nin de sorunun çözümüyle ilgili önemli bir rolü var. Çözüm Türkiye'nin, Kıbrıs'ın ve Avrupa'nın yararına olur."

Kıbrıs'ta yeni açılımlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Balkenende, "Türkiye'nin AB perspektifini Kıbrıs'tan ayrı tutuyoruz" sözleriyle Başbakan Erdoğan'ı rahatlattı, ancak şu sözlerle de sorunun çözümünün ne kadar gerekli olduğunu vurguladı

"Bu soruna çözüm bulmak AB üyeliği yolunda sizi çok rahatlatır."

Kıbrıs sorununun çözümü zor bir sorun olduğunu belirten Balkenende, "Tüm taraflar soruna çözüm bulmaya hazır olmalı. Çünkü tüm AB dört gözle sorunun çözümünü bekliyor" diye konuştu.

GÜZEL ŞEYLER YAPTINIZ
Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde gerçekleştirdiği reformlardan övgüyle söz eden Balkenende, "Güzel şeyler yaptınız ama bunları uygulamayla desteklemesiniz" dedi. Türkiye'nin üyeliğinden söz ederken tüm AB ülkelerinin açık olması gerektiğini belirten Balkenende, "Konu Kopenhag kriterlerinin eksiksiz uygulanmasıyla ilgilidir" diye konuştu. Başbakan Erdoğan ise Türkiye'nin Kıbrıs'la ilgili olarak yeni açılımlara gittiğini, ancak bunlara Yunanistan'dan cevap alamadıklarını söyledi.

Bülent AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır