kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Burgazada yangınını akademisyenler çözecek

Burgazada'da pazartesi günü çıkan yangınla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Akademisyenlerin topladığı numuneler laboratuvarda incelenecek

Burgazada'nın tepesinde bulunan Bayraklı Mevkii'ndeki çöplük alanda çıkan yangının sır perdesini akademisyenler aralayacak.

3 gün önceki yangın 40 hektarlık alan ile 11 evin kül olmasına, bir kişinin ise kalp krizi geçirerek ölmesine neden olmuştu. Görgü tanıklarının yangının çöplükten çıktığını söylemelerine karşın Adalar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin sabotaj ihtimali üzerinde ısrar ediyor. Yangın ile ilgili olarak soruşturma başlatan Adalar Başsavcısı Erol Dönmez dün olay yerinde inceleme yaptı. Dönmez'in beraberinde bulunan İstanbul Üniversitesi Orman Entomoloji bölümü ve Koruma bölümünden Prof. Dr. Torul Mol, aynı üniversitenin Orman Fakültesi'nden Yardımcı Doç. Dr Ali Küçük Osmanlıoğlu, İTÜ Kimya ve Metalurji bölümünden Dr. Hikmet İskender ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden Şahin İskender, yangın mahallinde delil topladı. Akademisyenlerin topladığı numuneler laboratuvarda incelenecek.

Orman Bakanı Osman Pepe ise yangınında sabotaj bulunmadığını belirterek belediyeleri suçladı. Tahrip olan alanın ağaçlandırılacağını söyleyen Pepe, yangına çöplükte biriken metan gazının neden olduğunu belirtti. Ali ÖZLÜER

Çöplükler çiçek bahçesi
İstanbul'un eski çöp depolama alanları bir bir parka dönüştürülüyor ya da elektrik enerjisi üretiliyor. Metan gazı sıkışması sonucunda patlayarak çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Ümraniye Hekimbaşı ile Tuzla Aydınlı, Halkalı ve Kemerburgaz çöplüklerinin gaz tahliyesi tamamlandı. Yeşil alana dönüştürülen çöplüklerden Halkalı çöplüğü, Olimpiyat Parkı oluyor. Kemerburgaz çöplüğüne kurulan tesiste ise günde 6 megawatt elektrik elde ediliyor.

Büyükadalılar rahat olabilir
İstanbul Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Faruk Anılsın, Büyükşehir Belediyesi olarak 1994 yılından beri çöplerin vahşi depolama alanlarında toplanmasına son verdiklerini hatırlatarak, Büyükada'da tehlike yaratabileceği söylenen çöplük için şu açıklamayı yaptı "Biz oradaki çöplüğü kapattık. Buraya bacalarını koyduk. Yani bir patlama tehlikesi yok."

Salim YAVAŞOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır