kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Uzanlar'la hiçbir şey elde etmedim

İmar Bankası soruşturması kapsamında mallarına ihtiyati tedbir konulan Yeşim Salkım, kendinden emin konuştu Ne evliliğimde ne de ayrılırken Hakan Uzan'dan 5 kuruş almadım. İsteseydim de vermezdi zaten. 'Kendi çöplüğüme döndüm' derken çok içtendim. Ama bana ülkemde mesleğimi bile yaptırmadılar. Ne işbirliği?

Boşandı ama "Uzan" baskısından, "Uzan" soyadından kurtulamadı Yeşim Salkım. Boşanması, evliliğini bitiren nedenleri açıklamadaki cesur tavrı, müziği bırakması, evlenip Türkiye'den gitmesi, mal varlığı hep konuşuldu. Boşanırken, "Kendi çöplüğüne döndüğünü" söylerken, sevdiği bir başka erkekle evlenirken belki her şeyi ardında bırakacağını ummuştu ama olmadı. İmar Bankası skandalının patlak vermesiyle birlikte, boşandığı eşi Hakan Uzan nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. Uzanlar'a ait evlerde bulunan kasetlerle patlak veren skandalın yaşandığı günlerde ise isyanlardaydı. "Bana ne? Benim onlarla ne ilgim var" diyordu. Ama ne kadar unutmak istese de geçmişi peşini bırakmadı.

HER ŞEYİ İSPAT EDERİM
İmar Bankası soruşturması kapsamında Yeşim Salkım'ın da mal varlığına ihtiyati tedbir konuldu. Karara gerekçe olarak da Salkım'ın bankanın ortak ve yöneticileri ile birlikte hareket etmesi gösterildi.

Paris'te olan Yeşim, haberi benden aldı. Çünkü ne avukatından ne de mahkemeden kendisine bir bilgi ulaşmamıştı. İlk tepkisi "Bu son derece gayri kanuni bir tavır" demek oldu.

Gerekçeli kararı kendisine okuduğumda, "Benim onlarla hareket etmem için onlarla beraber olmam lazım. Ben Hakan Uzan'dan 2 sene önce ayrıldım" dedi. Uzanlar sayesinde hiçbir şey elde etmediğini, mal varlığında Uzanlar'ın bir kuruşunun bile olmadığını söyledi. Salkım'ın çok fazla konuşulan ve değeri trilyonlarla ölçüldüğü söylenen servetinin kaynağı çok merak edildi. Milyon dolarlık evler, arabalar, her birinin değeri yüzbinlerce dolarla ifade edilen mücevherler...

Peki bu servetin kaynağını nasıl açıklıyor?
"98 yılında evlendim. Evlilik döneminde sadece iki ev sahibi oldum. Onları da kendi şirketimin kazancıyla aldığıma dair belge var. Bankadaki para giriş çıkışlarım da belli. Her şeyi ispat ederim. Aslında bu olay iyi de oldu. Çünkü her şeyin gerçek sahibi olduğumu ispat etme fırsatım doğdu. Evliliğimle hiçbir mal sahibi olmadım. Aksine benden gidenler oldu. Onları da gerekirse, zamanı geldiğinde açıklarım."

BİR ŞEY İSTEMEDİM, VERMEZDİ
"Hiç mi bir şey almadın?" diye sordum.

"Hiçbir şey. Allah katında müsterihim. Çıktım ve gittim. Evliliğimde sahip olduğum mücevherleri de verdim. Boşanırken hiçbir şey istemedim. O da vermedi. İsteseydim de vermezdi zaten. Bunun böyle olduğunu ipsat edeceğim. Bana yüklenenler utanacaklar o zaman. Söylendiği gibi 10 arabam yok, bir arabam var. O da Jaguar falan değil Renault marka bir araba. Bugüne kadar söylediğim her şey çıktı. Söylediğim hiçbir şeyde yalan yoktu. Yine son derece rahat ve dürüstlükle söylüyorum; bir kuruş almadım. Söz gümüşse sükut altındır diyerek yıllardır susuyorum. Ama kendimi acındırmadığım, dürüst olduğum için hep kaybettim. 3 gün önce savcılık, 'Yeşim Salkım da tehdit edilmiş, kasetler var' diye açıklama yapıyordu. Beni tehdit eden insanlarla mı işbirliği yapmışım. Sabah 8'de evden çıkıp giden bir kocanın ne iş yaptığını nereden bilebilirsin ki?"

BENDEN NEFRET EDİLİYOR
Yeşim Salkım bu konuda o kadar dolmuş ki, konuştukça konuştu. Onu en çok sinirlendiren ise artık başka bir yaşam içinde olmasına rağmen sürekli geçmişiyle gündeme gelmesi.

"Bu ülke ile hiçbir bağım yok. Başka bir yerde yaşıyorum. Evliyim ve hala üzerime geliniyor. Hakkımda hiçbir şey bilmeyen kadınlar neler neler yazdılar. Ben hiçbir şey yapmadım, sadece sevdiğim adamla evlendim. Evlendim, kimse hayatıma saygı duymadı. Çok üzerime gelindi. Taştım artık. İstiap haddi diye bir şey var. Benimki doldu artık. Bıraksınlar beni."

Yaşadıkları onu öylesine bıktırmış ve bunaltmış ki; bu sözü başka hiçbir duygu söyletemezdi herhalde... "Yeni kaset yapacakmışsın" dedim. Bakın ne yanıt verdi "Ne kaseti! Ben bu ülkede değil kaset, tuvalet bile yaptırmam."

Televizyonda hakkımda özel yayın yaptırıldı
Yeşim Salkım, boşandıktan sonra ilginç açıklamalarıyla sürekli gündemdeydi. Hakan Uzan'ın gücü ve zenginliği nedeniyle para mefhumunu kaybettiğini, bu nedenle terapiste gittiğini söylüyordu. Boşanırken hiçbir şey almadığını söylemişti ama ortaya birdenbire müthiş bir mal varlığı listesi çıktı. Her zaman iddialı konuşan Salkım uzayıp giden bu mal varlığı listesinden söz ederken yine birilerini adres gösterdi "Bazı magazin programlarında bu mal varlığı ile ilgili yayınlar yapıldı. O haberlerin niye ve kimler tarafından yaptırıldığını biliyorum. Bunu yapan ve yaptıranlar gerçekler ortaya çıktığında utanacaklar mı? Ve öbür dünyada bunun hesabını acaba nasıl verecekler?"

Şengül BALIKSIRTI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır