kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

MURAT DIDIN


Evet, hatirlariz

Altin Kizlar ulkemize buyuk bir sevinc tattirdilar. Avrupa ikinciligini goremeden aramizdan ayrilan antrenor Deniz Esinduy ile vefatindan 1 hafta once sohbet etmistik. "Oyle bir nesil geliyor ki inanamazsin. Fizik ve guc olarak en iyisi kadar iyiyiz. Cok da tecrube kazandik. Tek derdimiz onlari motive edebilmek" diyordu. Deniz, onlari hic kimsenin beklemeyecegi sekilde motive etti.

Onun telefonlari "Amerika'dan bir davet aldik. Cok yararli bir turnuva. Bilet problemi var. Yardimci olabilir misin" ya da "Kizlara dogal vitamin icin GNC ile konusup sponsorluk arzuluyoruz. Onlar arkadasin, arar misin" seklindeydi. Butun voleybol ve spor camiasi gibi biz arkadaslarini da bir kere kirmadi. Ayni Altin Kizlar'in ona yaptigi gibi.

Idari, teknik ve takim arkadaslari ona ve ailesine en buyuk aniyi ve gururu verdiler. Avrupa ikinciligi ve Dunya Kupasi'na katilma hakki Deniz'in takimi ve oyunculari araciligiyla Arzu'suna, Melis'ine, Emre'sine, Feride'sine ve Mert'ine biraktigi en buyuk manevi deger olacak. Ugrunda hayatini verdigi Turk voleybolunun yukselisinin, onun ve takiminin akittigi terlerin karsiligi olarak.

Italya'dan maclari izleyemedik. Aklimiz salonda, kulagimiz telefondaydi. Ama inaniyorum ki onun ruhu salonda, destegi butun kizlarin yuregindeydi.

1993'te Almanya Munih'te Avrupa Basketbol Sampiyonlugu'nu kazandi. Turkiye'deki ilk milli basketbolcularimizdan ve Almanlar'a bu sporu ogreten Yakovas Bilek'le turnuva boyunca beraber olduk. Final maci bitip madalyalar takilmisti ki yanima geldi, elinde bir zarf ile. Yaldiz kaplamayla yazilmis bir davetiye. Alman yetkililer, sampiyon takimlarini 15 gun ABD'de ailece agirliyorlar. Daha final maci oncesinde yapilan organizasyonun 1 numarali misafiri de basketbollarinin babasi Yakovas'ti.

O gun soylediklerini hic unutmuyorum, "Bre cocuk" diye baslayan cumlesinin devamini. "Almanlar'i soguk buluruz. Organizasyonlarini bir kenara birak, adamlardaki vefayi goruyor musun? Biz birbirimizi oyle deger vererek hatirlayabilir miyiz?" Bugun sevgili Bilek'e evet demek istiyorum. Bakanimizin, genel mudurumuzun spor teskilatimizin ve federasyonumuzun voleybol sehidi Deniz kardesimizin hakettigi ilgiyi esirgemeyecegine ben de inaniyorum.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir