kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

AHMET HAKAN


Kanallar arasinda

Gecen cumartesi aksami televizyon kanallari arasinda sik yaptigim o manasiz gezilerden birini yapmaktaydim..

Ulusal Kanal'da Vural Savas vardi. 'Kurtulus Savasi' donemini anlatan bir kitap okumaktaydi. Masa basina oturmus kitaptan pasajlar okuyor, sonra da okuduklarini bizler icin acikliyordu.. Savas'i izlerken birden lise yillarima gittim Kendini tamamen ogretmeye adamis, ciddi ve esprisiz hocalar vardi bizim zamanimizda.. Dersleri kemali ciddiyetle anlatirlar, bu konuda odun vermezler ama anlattiklarinin sinifta nasil bir karsilik bulduguyla da zerre kadar ilgilenmezlerdi. Bu yuzden onlarin derslerinde 'kaytarmak' her zaman mumkundu.. Ben de boylesi nostaljik duygularla izledim Savas'i ve daha sonra da 'kaytardim'..

Bir baska kanalda, Haberturk'te, Yasar Nuri Ozturk hocamiz, gazeteci Vedat Yenerer'le birlikte gundemi yorumluyordu. Programdaki dinamizm, beni de etkiledi, takildim kaldim vallahi! Vedat Yenerer'in ofkesi bazen oyle cogaliyordu ki, ofkesini yakindan bildigimiz Yasar Nuri Hoca bile bu ise sasip kaliyor ve "Vedatcigim biraz sakin ol!", "Dur biraz!", "Dinle be kardesim" seklinde degisen tepkilerle ortami yumusatmaya calisiyordu. Kim ne derse desin epey senlikli bir programdi dogrusu..

Ulusal Kanal ve Haberturk'un ardindan buyuk kanallara, yani "diziler evreni"ne gectim.. Hizla tarama yaparken birden Show Tv'de "dizi disi" bir programa rastlamayayim mi? Ben actigimda bir Limuzin, ozel isiklandirilmis bir yapinin onune geliyor, arabadan sik bir genc iniyor ve genc adam, yapiya dogru ilerleyerek o sirada aynada sacini duzeltirken yakalanan program sunucusunun yanina geliyordu..

Ne oldugunu birkac dakika sonra hafiften caktim Bu bir evlilik programiymis! 3 genc ve bekar kadin, 12 genc ve bekar adam arasindan kendilerine uygun olan esi, eleme yontemiyle sececeklermis.. Daha sonra onlar muratlarina erecek, bize de kerevete cikmak kalacakmis..

"Ben Evleniyorum" adli programi izlerken neredeyse saskinliktan dusup bayilacaktim. Cunku programa katilan modern giyimli ve rahat gorunumlu genclerin hemen hepsi, izleyicilere donup soyle diyorlardi "Bu zamana kadar uygun bir es bulamadik. Ama bu program sayesinde ve siz milyonlarin da destegiyle evlenebilecegiz."

"Milyonlarin destegi" ifadesinin bende yol actigi 'dumur'dan kurtulamamistim ki, genclerin mesajlarindaki bir baska ifade dikkatimi cekti.. Hemen hepsi 'ideal evlilik' tanimlarini yaparken, "Esim durust olsun, yeter" diyordu. "Birlikte hayati paylasmak"tan falan soz eden yoktu..

Boyle kucuk ayrintilara takilirken birden "Kim bunlar?" dedim. Hayatlarinin en onemli ve en mahrem kararini, boyle kameralarin onunde almayi kafaya koyan bu gencler, acaba hangi sosyal sinifa mensuplar, hangi kulturel iklimi soludular? Bu sorulara yanit aramaya calistim. Yaniti bulamadim. "Toplumdan uzaklasiyor muyum ne?" diye gecirdim icimden..

Sonra bu tuhaf programi izlemekten vazgectim.. Tek tesellim bir niyet bildirimiydi "Bu programin izlenme orani mutlaka dusuk cikacaktir" diye tahmin ettim.

Ertesi gun merakla, izlenme oranlarina baktim. Sonuc, tuyler urperticiydi Program, en cok izlenen ikinci program olmustu..

Galiba benim acilen halkin arasina karismam gerekiyor!


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir