kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

5-0'da acidilar

Lucescu'nun, "Top cevirin, abartmayin. 5'den fazla atmayin" sozlerine Aybaba hak verdi; "Besiktas harika oynadi. 3-0'dan sonra 10 gol yememek icin siki defans yaptik!"

Tartismanin odak noktasi su; Besiktas Teknik Direktoru Mircea Lucescu oyuncularina talimat veriyor; "Bu isi fazla abartip fazla gol atmayin. Topu cevirin yeter. Zaten biz alacagimizi aldik..." Mac sonunda Menajer Sinan Engin'in bu gelinen noktayi; "Trabzonspor'a acidik!..." seklinde yorumlamasi yeni bir tartisma baslatti;

1- Besiktas'in rakibine aciyarak fazla gol atmamasi bir etik kural mi?

2- Besiktas, rakibine acimayarak 10-0 gibi tarihi bir zafer elde etseydi bu daha anlamli olmaz miydi?

Elbette bunu tartisacagiz.

Ama; Trabzonspor Antrenoru Samet Aybaba'nin sozleri ise cok anlamli bir mesajdi; "Yaris esit kosullarda degil. Ben Anadolu'dan toparladigim gencecik oyuncularla oynuyorum. Besiktas'in yedekleri bile Trabzonspor'a gelse star olur. Mac dengesiz basladi. Bir anda 3-0 maglup duruma dustuk. Skoru korumak istedim. Yoksa enaz 10 gol yerdik..."

Bunlari tartisirken sunu da tartisalim;

Trabzonspor Kaptani Fatih Tekke'nin oyundan atilisi bakin nasil oldu;

Antonio Zago topa hamle yapan, Fatih Tekke'yi faulle durdurdu. Bu yardimci hakem Koray Gencerler'in gozunun onunde oldu. Fatih Tekke, yardimci hakeme gidip "Gormedin mi" dedi, yanlis yapti. Dahasi; Allah belani versin (Tekke, Allah cezani versin dedigini soyluyor) dedi ve kirmizi karti gordu.

Tartisilmasi gereken nokta su;

1- Yardimci hakem Gencerler gozunun onundeki bu pozisyonu gorse ve Zago'nun aleyhine faul verse (Belki sari kart cikacak, Zago 4 saridan Elazig'da oynamayacakti) Fatih oyundan atilmayacakti.

2- Butun hakemlerin 3 buyuk takimin oyuncularina gosterdigi hosgoruyu Trabzonspor Kaptani Fatih Tekke'ye de gosterseydi yine oyundan atilmayacakti. (Boyle bir pozisyonda Galatasaray'li Bulent Korkmaz atilir mi?...)

Haftanin tartisilan konulari soyle;

* Imparator Fatih Terim, mac bitiminde sevgi gosterileri arasinda tribunlere gidiyor. Ancak etrafini O'nu sevenler cevirmis. Imparator, komiserin yanina gidiyor ve "Bir sey sorabilir miyim" diyor. Hadi sor cevabini alinca; Rahat yuruyemeyecek miyim diyor. (Aman Tanrim, aman. Sevgili Terim.. Memleketin Adana'da seni sevenler etrafinda.. Sevgiden sikayet edilmez. )

* Fenerbahce Ikinci Baskani Sayin Nihat Ozdemir, "Basarinin sirri antrenor secimindeymis" dedi. Bu bir itiraftir. Sayin Aziz Yildirim tek hata yapti, buyuk hata yapti. Mustafa Denizli ve Daum haric her antrenor seciminin hata oldugu kanitlandi. (Bu arada medya, Daum'a ovguler yagdiriyor. Peki; dun neredeydiniz!..)

* Gheorghe Hagi bir galibiyetle hayata dondu. (Konya antrenoru Husnu Ozkara'nin "Hagi kulubede sov yaparken 4.hakem ne is yapar" sozleri dikkate alinmali.)

Haftanin degerlileri soyle;

Takim: Besiktas (Trabzonspor'a futbol dersi verdiler)

Antrenor: Christoph Daum (Oyuna 55.dakikada mudahale etti ve maci cevirdi.)

Futbolcu: Sabri Sarioglu (Galatasaray'i sirtlayip goturdu)

Hakem: Cetin Sarigul (Bursa-Konya macindaki yorumu mukemmeldi)

Gol: Serhat Akin (Fenerbahce'yi kurtaran golunde estetik ve kalite vardi)

Asist: Sergen Yalcin (Harika 3 asist yapti, Trabzon'u cokertti.)

Sergen'e mac basina degil dakika basina para verin
Sevgili Sergen Yalcin, benim elestirilerime muthis kizmis. Bana kizdigi icin de Trabzonspor macinda harika oynamis. Oyunun 62.dakikasinda oyundan alinip cikarken aynen soyle demis; "Pavyon muhabirligi yapan Kazim Kanat benim futbolumu gordu mu? Bu golleri alsin da!!!!!..."

Sevgili Sergen Yalcin;

Senin gittigin ve sabahlara kadar eglendigin o Akademi 14 benim yasam kulturume uygun degil. Gitmedim, bilmem.

Sevgili Sergen Yalcin bir kez olsun beni dinle; Turk futboluna ve Besiktas'a ihanet ettigin Trabzon macinda belgelendi.

Yuruyerek oynadin ama harika oynadin. (Ah!...Bir de dinlenmis ve guclu bir Sergen oynasa ne olur, neler olur...)

Sevgili Sergen Yalcin;

Keske her macta boyle oyna da, her iyi oyundan sonra bana kufret. Chelsea macinda oyna, ettigin her kufure raziyim.

Sevgili Sergen;

Seni senin iyiligin icin elestirdim. Ama Menajerin Sinan Engin'in; "Sergen'in boynuna ip baglayip dolastirmak lazim" dedigini unutma.

Sevgili Sergen; Oyundan 62.dakikada alinirken "Gucum yok" diyorsun. Menajer Sinan da; "Gucun yoksa sana calisma, ozel hayatina dikkat etme mi dedik?" diyerek seninle kafa buluyor.

Sevgili Sergen dinle; Etrafin kalabalik ama yalniz adamsin. Su an etrafindakilerin hepsi iyi gun dostu. Tekmeyi vurmak icin dusmeni bekliyorlar. Iste benim uyarimin nedeni bu. (Saka degil, gercek...Bir gun gelecek, senin icin yazi yazmayacagim. Ben yazmadigim icin de sen kime kizip iyi oynayacaksin ki!..)

Besiktas Baskani Sayin Serdar Bilgili'ye onerim su;

Sergen Yalcin'a mac basina para verme. Dakika basina para ver. Cunku Sergen'de geriye sayim basladi. Bu kotu ozel yasami ile asla 90 dakika oynayamaz.

Kazim KANAT


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir