kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Olimpiyat'taki esas rakibimiz ruzgar

Istiklal Marsi'ni ogrendim, elimden geldigi kadar soyluyorum. Ama yeni stada henuz alisamadim

Galatasaray tarihinde bir santrforlarin bir de kalecilerin ozel yerleri vardir. Mondragon da ozel bir isim Galatasaray icin. Sari-kirmizililari ezeli rakibi Besiktas ile karsi karsiya getirecek kadar vazgecilmez bir kaleci.

Bu sezon ligde Adana disinda her macta gol yemesine ragmen takimin demirbaslarindan olmayi surduren Kolombiyali kaleci ile kulubun resmi tercumani Mustafa Turgun vasitasiyla konustuk.

Bir sorumuz kendi performansini begenip begenmedigi uzerineydi. "Ben goruslerimi hocamla paylasirim. Bunun disindaki ozelestirilerimi de kendi icimde yaparim" karsiligini verdi. Turk basininda cikan yorumlari ve haberleri okumadigini da ekleyip, "Benim icin tek kriter, hocamin gorusudur" dedi.

Bolic'ten cekiniyor
Rustu'nun Barcelona'ya transferi icin "Kendisi ve Turk futbolu icin cok onemli bir hamle" yorumunu yapan Faryd Ali Mondragon'a dunyada ve Turkiye'de begendigi kalecileri sorduk. Yaniti Buffon ve Cordoba oldu.

Dogal olarak en cekindigi forvetleri de merak ettik. Yaniti yine netti "Cok iyi oyuncular var. Ama su andaki performansi ile Istanbulsporlu Bolic'ten cekinirim."

Ardindan da sozu kendi aldi. Galatasaray seyircisinin ne kadar ozel oldugunu soylerken, "Olimpiyat Stadi'nda F.Bahce ya da Besiktas oynasa, G.Saraylilar'in yarattigi atmosferi ve sicakligi olusturamazlar. Onlarin destegini icimizde hissediyoruz" ifadelerini kullaniyordu.

Elestirmek kolay
Ancak statta ilgili bir sikintisi vardi, bunu da gizlemedi "Basin icin ya da taraftar icin elestirmek kolaydir. Ama bu isin ne kadar zor oldugunu sadece oynayanlar bilir. Ayrica oradaki hava sartlari olaganustu bir durum. Ruzgar en buyuk rakibimiz. Cogu zaman takim oyununu tamamen etkiledigi bile oluyor."

Kim iyi oynuyor ki?
Maclardaki agresif goruntusunun tamamen o ana odaklanmasindan kaynaklandigini belirten Kolombiyali kaleci, "Kotu basladiginiz soyleniyor. Neye gore kotu basladik? Bursa gibi zor bir deplasmandan puan cikardik, beraberlik ihtimali yuksek bir derbi oynadik. Onemli olan ne kadar iyi veya kotu basladigimiz degil, sezon sonunda bu sampiyonlugu kimin kazandigidir. Hem zaten su anda iyi oynayan bir takim yok" diye konustu.

3 yil daha oynarim
Turkiye'ye cok isindigini, Istiklal Marsi'ni da ezberledigini soyleyen Mondragon, "Yabanci bir oyuncu yasadigi ulkenin dilini, insanlarinin neye onem verdigini bilmeli. Ayrica orf ve adetlerine uymali" sozlerini sarfedip teklif gelirse Turk vatandasi olabilecegini de soyledi.

Mayis ayinda sozlesmesinin biteceginin hatirlatilmasi uzerine de "Sozlesmem 2+3 opsiyonlu. Yani 3 yil daha buradayim" ifadesini kullandi.

Yasar YALCIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir