kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Cinayette surpriz zanli

Adana vahsetinin faili olarak, oldurulen Cennet Kayan'in kocasindan suphelenilirken, cinayeti Hasan Ak'in esininin sevgilisine islettigi iddia edildi

Adana'da ikisi cocuk 5 kisinin olumuyle sonuclanan vahsetin ardindan sok bir gelisme yasandi. Oldurulen Hasan Ak'in, "Kocami bulun" diye savciliga basvuran, cesetlerin bulunmasinin ardindan gozyasi doken esi Perihan Ak, biri sevgilisi oldugu one surulen 3 kisiyle birlikte 'azmettiricilik' iddiasiyla gozaltina alindi.

Saricam piknik alaninda 24 Eylul 2003 gunu Cennet Kayan (22), Hasan Ak (29) ve Serpil Sertbas (25) elleri arkadan iple baglandiktan sonra av tufegiyle vurularak olduruldu. Iki yasindaki Cagri Yalcin'in cansiz bedeni ise annesi Serpil Sertbas'a sarili halde bulundu. Olay yerinde bulunan bir cocuk terliginden yola cikilarak ertesi gun bolgede yapilan aramada, 100 metre uzaklikta oldurulenlerden Cennet Kayan'in uc yasindaki kizi Buse'nin parcalanmis cesedinin bulunmasi ise olayi daha da dehset verici hale getirdi. Iki kucuk cocugun da acliktan oldugu belirtilirken; vahsi olayla ilgili genis capli sorusturma baslatildi.

SUPHELI KOCAYDI
Bir anda Turkiye'nin gundemine oturan bes kisinin olduruldugu olayi cozebilmek icin ozel bir ekip olusturan jandarma, gece gunduz calismalarini surdurdu. Olayin ardindan olen kisilerin yakinlarindan olusan 15 kisi gozaltina alindi. Bunlarin arasindan oldurulenlerden Cennet Kayan'in esi Muharrem Kayan, bir numarali supheliydi.

Cunku oldurulen kisilerden ikisi de evli ve birer cocuk sahibi olan Hasan ile Cennet arasinda yasak iliski oldugu one suruluyordu. Bunu ogrenen Muharrem Kayan'in cinayetleri isledigi yonunde supheler agirlik kazaniyordu. Oysa bakkallik yapan genc adam, ifadesinde "Eger cinayetleri ben islemis olsaydim, kendi kizimi olume terk edecek kadar canilesmis olamazdim" diyordu.

Her turlu ihtimali degerlendiren jandarma ekipleri, bu arada Serpil Sertbas'in vatani gorevini yapan, ancak olay tarihine yakin zamanda izne geldigi belirlenen imam nikahli kocasi Abdullah Yalcin'i da gozaltina alindi. Ancak sorgulamadan yine bir sonuc alinamadi.

TELEFONLAR DINLENDI
Olaydan sonra gozaltina alinanlar arasinda oldurulen Hasan Ak'in esi Perihan Ak da vardi. Adana Cumhuriyet Savciligi'na basvurup, "Kocam bir haftadir kayip, bulunmasini istiyorum" demisti. Genc kadin cesetlerin ortaya cikmasindan bir gun once savciliga verdigi dilekcede "Kocamin bir baska kadinla iliskisi vardi. Bu kadinin yakinlari tarafindan kacirilarak oldurulmus olabilir. Muharrem Kayan, Cennet Kayan ve Huseyin Tokgoz, kayip esimin yerini biliyor" demisti.

Oldurulme haberini alinca gozyaslarina bogulan Perihan Ak, iki gun gozaltinda tutuldu. Genc kadin daha sonra serbest birakilirken, jandarma ekipleri, Ak'in da aralarinda bulundugu oldurulen kisilerin tum yakinlarinin telefon gorusmelerini takibe aldi.

ITIRAF ETTI
Surdurulen cok yonlu calismalar surerken suphelerin ibresi Perihan Ak'da yogunlasmaya basladi. Bunun uzerine genc kadin, jandarma tarafindan dort gun once bir kez daha gozaltina aldi.

Kocasi kaybolduktan sonra yerel gazetelere de fotografiyla basvurup yardim isteyen Perihan Ak'in, sorgulamasinda cinayetleri sevgilisi ve iki arkadasina islettirdigini itiraf ettigi belirtildi. Bu ifade uzerine harekete gecen jandarma, ismi aciklanmayan ve birinin Ak'la iliskisi oldugu one surulen Osmaniye'nin Kadirli Ilcesi'nde oturan uc kisiyi gozaltina aldi.

Olayla ilgili 15 kisinin sorgusunun surdugu ogrenildi.

Temel EREN - Nazan ERDEM


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir