kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

IMF, ise kurdan basladi

IMF heyetinin baskentteki ilk isi, kurlarin seyrini, cari dengeyi, ihracat ve turizm gelirlerini masaya yatirmak oldu

6'nci gozden gecirme calismalarina Ankara'da devam eden Riza Moghadam baskanligindaki IMF heyetinin ilk gundem maddesi "doviz kurlarinin seyri" ve "cari dengedeki gelismeler" oldu. IMF uzmanlarinin Hazine Mustesarligi'ndaki calismalarina Maliye Bakanligi, DPT, Eximbank, Dis Ticaret Mustesarligi, Merkez Bankasi ve Turizm Bakanligi burokratlari davet edildi.

Cari acigin surdurulebilirligini test etmek isteyen heyetin, oncelikle TL'nin deger kazanmasi surecini ve doviz arzinin nedenlerini masaya yatirmasi anlamli bulundu. IMF, 6'nci gozden gecirmenin ilk duragi olan Istanbul'da, TUSIAD, MUSIAD, YASED temsilcileri ve Bankalar Birligi yoneticileriyle temaslarinda ekonominin genel gidisati ile kur politikasina iliskin goruslerini aldi.

Is dunyasi temsilcileriyle gorusmeleri sirasinda kurlarin dusuk seyrettigini kabul eden Moghadam'in, ekonomik programin kur tehdidinde oldugu yonundeki elestirilere ise katilmadigi ogrenildi.

Olumlu sinyaller veren ekonomik gostergelere ragmen ihracat artis hizinin ithalat artisinin altinda kalmasi, ihracatin ithalati karsilama oraninin dusmesi, yil sonunda 20-22 milyar dolarlik dis ticaret acigi beklentisi ve odemeler dengesi aciginin 7-8 milyar dolara ulasmasinin ongorulmesi, IMF'yi kaygilandiran gelismeler arasinda yer aliyor.

Banu AKTAS


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir