kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Umuyorum, DEHAP karari Turkiye'deki istikrari bozmaz

Gul'le gorusen Verheugen, DEHAP karariyla ilgili endisesini belirtti. Ilerleme Raporu icin "Turkiye giderek isbirligi yapilacak bir ulke oluyor" dedi

New York'tan AB donem baskani Italya'ya gecmeden once Belcika'nin baskenti Bruksel'e ugrayan Disisleri Bakani Abdullah Gul, dun aksam AB Komisyonu Genislemeden Sorumlu Komiseri Gunter Verheugen'le gorustu. DEHAP'la ilgili gelismenin ele alindigi gorusme sonrasi duzenlenen basin toplantisinda Verheugen, "Sayin Gul'un rahatsizligini not aldik. Umariz bu son gelisme Turkiye'de devam eden siyasi istikrari bozmaz" dedi.

"AB'nin 2002 Kopenhag zirvesi sonrasinda baslayan genisleme surecinde Turkiye son calismalariyla iyi bir konuma yerlesti. Surecin tamamlanmasi isteniyorsa, Turkiye en kisa surede Kibris sorununu cozme yolunda adim atmali" diyen Verheugen, AB uyeliginde karsilasilan en buyuk sorunun Kibris meselesi oldugunu vurguladi. Meclisten cikan kanunlarin ilk etap oldugunu, asil onemli ve zor etabin kanularin uygulanmasi oldugunu belirtti. 5 Kasim'da aciklanacak Ilerleme Raporu'nu da Gul'le gorusen Verheugen "Su anda Turkiye'de siyasi reformlarin basli basina hedef oldugunu biliyoruz. Bu da mevcut durumu istikrarli kiliyor. Turkiye, cok basarili bir bicimde isbirligi yapilacak ortak haline geliyor" dedi.

Bakan Gul ise soyle konustu AB ile Turkiye arasindaki iliskilerin safhalarini gozden gecirdik. Reformlarin gecmesi cok onemli. Fakat uygulanmasi daha onemli. Son derece kritik bir donemdeyiz. Turkiye, genisleme surecine hazirdir... Ikili, basin toplantisindan sonra cagdas resim- heykel sergisinin acilisini yapti.

Gul: Irak'a 10 bin asker gonderebiliriz
Amerika'nin en saygin gazetelerinden Wall Street Journal'a konusan Disisleri Bakani Abdullah Gul, Turkiye'nin Irak'a 10 bin asker gonderebilecegini soyledi. "Dostlarimiz Turkler" baslikli haberde Gul'un, hukumetin oneriyi bu haftaki toplantisinda TBMM'ye sunacagini soyledigi ifadesine yer verildi. Gul'un, BM toplantisi icin gittigi New York'ta gazeteyi ziyaretinde yaptigi aciklamalara dayandirilan haberde, Turk birliklerinin koalisyon guclerine en fazla direnisin oldugu Sunni ucgenine gonderilecegi yazildi. Washington Post gazetesi ise ABD'nin Irak konusunda umidini Turkiye ve Almanya'ya bagladigini, 10 bin asker gonderilmesi durumunda sorunun buyuk olcude cozulecegini belirtti. Haberde, Basbakan Tayyip Erdogan'in ise kamuoyu baskisi nedeniyle siyasi risk almak istemedigi one suruldu.

Fikret AYDEMIR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir