kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Cesaretenizi yitirmeyin

"Turkiye'nin Avrupa Birligi'nden baska alternatifi yok" diyen Yunan Buyukelci'ye gore Turkiye, AB'ye ait

80 gunde devri AB projesi cercevesinde Ankara'daki Avrupa temsilcilerinin nabzini tutmaya devam ediyoruz. Donem baskani Italya'nin ev sahipligindeki Roma zirvesine sayili gunler kala bugun Christides'i konuk ettik. Iste Christides'in Avrupa Birligi uyeliginden Kibris sorununa kadar Turkiye hakkinda yaptigi carpici aciklamalar

AB'YE COK YAKLASTINIZ
Turkiye AB uyeligine veya muzakerelere hazir diyebilmek cok statik olur. Ancak, Turkiye ve AB birbirine cok yaklasti. Turkiye, AB istasyonuna dogru coktan harekete gecmis bir tren. Bu mesafeyi ne kadar zamanda ve ne kadar hizla alacagi ve ne zaman istasyona varacagi konduktorun performansina bagli. Su anda bu performans muthis. Bugun uye ulkeler bile elestirilerden nasibini aliyor. "Yunanlilari AB'ye almamaliydik" diyenler oluyor, bazilari ise "Irak savasinda Yunanistan donem baskanligini muhtesem yonetti" diyor. Turkiye'nin AB gelecegi var ve Turkiye'nin tam uyeligiyle AB'nin gelecegi cok daha iyi olacak. Yunanistan'in desteginin de onemli bir agirligi var. Cunku Turkiye'ye tek komsu AB ulkesi.

MUSLUMANLIK SORUN DEGIL
Hiristiyan geleneklerinin disinda bir toplumun AB uyesi olmasi bir kazanimdir. Turkiye, jeopolitik konumu nedeniyle bolgede onemli tecrubelere sahip, Avrupa bu deneyimlerden yararlanacaktir. Ve tabii, nufusuyla daha buyuk bir Avrupa olmamizi saglayacak. Ekonomi ve ticaret icin cok onemli bir pazar olacak. Zamanlama acisindan da Turkiye'nin uyeliginin tam zamani. Turkiye gibi Musluman bir ulkenin demokrasi ve insan haklari gibi degerlere sahip oldugu surece uyeligini engelleyecek bir sey olamaz. Avrupa'dan Turkiye'ye akin akin turist geliyor, Musluman bir ulke oldugu icin kimsenin bir cekincesi yok.

Kibris sorunu cozulmeli
Turkiye'nin Kibris sorununun cozulmesi konusunda kesinlikle cok onemli bir sorumlulugu var. Cozemezse uyelik sureci icin cok buyuk bir engel olur. BM bunun icin aktif sekilde calisiyor, ABD, AB, garantor ulkeler bunu istiyor. Cozum Annan Plani. Ege sorununa gelince. Cozulmesi icin Turkiye ve Yunanistan arasinda gorusmelerin devam etmesi bile surecin pozitif oldugunu gosteriyor.

Muzakerelerin cok olumlu bir atmosferde gectigini soyleyebilirim. Sanirim bu sefer dogru yoldayiz! Muzakereler surerken, hem Yunanistan'in hem de Turkiye'nin kiskirtici eylemlerden kacinmasi gerekir.

Ulkenizi motorsikletle geziyorum
Bos zamanlarimda motorsikletime atlayip Ankara disina cikiyorum. Ornegin gecen haftasonu erkenden yola ciktim, Sinop'a gittim. Orada lezzetli baligimi yedim ve geri geldim. Bir ornek daha vereyim, Turk dostlarima da cevreyi gezdiriyorum. Cok unlu bir Turk diplomatiyla birkac gun once motorlarimizla Beypazari'ndaydik. Onu bu guzel yerle tanistirdigim icin bana minnettar oldu.

SERTAB ERENER, YUNANLI GENCLERIN CEP MELODISI!
Biyolojik olarak Turk ve Yunanliyi birbirinden ayirmak mumkun degil, ayniyiz. Ayni yemeyi seviyoruz, ayni denizden balik tutuyoruz, ayni iklime sahibiz, ayni tarz muzikleri seviyoruz. Mesela, Yunanistan'da pek cok cep telefonu melodisinde su gunlerde Sertab Erener'in parcasi (Every Way That I Can) caliyor. Buradan ayrildigimda Turk insanina ozgu konukseverlik ve dostlarimi ozleyecegim. Turkiye'de gorev yapmak cok ozel bir duygu.

DOGU ANADOLU'YU EROTIK, KARADENIZ'I EGZOTIK BULDUM
Turkiye'nin her kosesini seviyorum. Dogrusunu isterseniz, Turkiye'yi genelde fotografci kimligimle gormeye calisiyorum. Bu ulke, gordugum en fotojenik ulkelerden biri. Karadeniz'i egzotik, Anadolu'yu guzel, Ege kiyilarini carpici, Dogu Anadolu'nun sadeligini erotik buluyorum.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir