kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

MERT AYDIN


Sağol Süreyya

16-17 yaşlarındaki Fransız gönüllü, bize yarışma sonuçlarını getirmişti. Türk olduğumuzu farkedince, "Hazır olun. Süreyya Ayhan'ın yarışına 10 dakika kaldı" dedi. O, Süreyya'nın farkındaydı.

1500 metre finalinin ardından basın toplantısındayız. Yanımdaki şişman Amerikalı kendi kendine söyleniyordu. Bu adam IAAF için yarışma ile ilgili rapor yazan Ed Gordon'du. Gordon'un söylenmesine yol açan Süreyya'nın gümüş madalya almasıydı. Çünkü o kazanacak diye önceden yazının yarısını yazmıştı. Şimdi Tatyana Tomashova'ya konsantre olması gerekiyordu.

Süreyya'nın ilk tur yarışı bitmiş, bizler ondan taze bilgi alabilmek için Mixed Zone'a koşuyorduk. İsviçreli bir bayan gazeteci, bize gülerek, "Süreyya" diye bağırdı. Aynı gazetecinin (Edith Mussard), Berner Zeitung'da Süreyya Ayhan ile ilgili bir makalesi yayınlandı. Üst başlıkta "1500 metrenin en büyük favorisi 600 altının peşinde" deniyordu.

Finalden 1 gün önce ABD'li bir meslektaşım, yemek kuyruğunda yanıma yaklaştı ve, "Süreyya Ayhan ismini nasıl telaffuz ediyorsunuz" diye sordu. Final sabahı ise Sloven gazeteci Uros Semrov'la konuşurken, "Sizin atletiniz rahat kazanır" diyordu kendi sporcusu Jolanda Ceplak'ı adeta yok sayarak.

Bu yazdıklarım Süreyya Ayhan'a sadece bizim değil tüm dünyanın nasıl güvendiğini gösteriyor. Özellikle Zürih'te koştuğu 355.60, Süreyya'yı bir dünya yıldızı haline getirmişti. Onun iddialı konuşmaları değildi bizim ondan altın beklememizi sağlayan.

Öğreniyoruz
Süreyya Ayhan'ın yaşadıklarıyla ilgili günlerdir yazılanlar nedeniyle üzerinde fazla durmak istemiyorum. Ama şu bir gerçek ki Türk medyası, gümüş madalyanın değerini verdi. Bizler Paris'te önceden düşündüğümüz Eiffel Kulesi projesini, gümüşte de devam ettirdik. Çünkü bize bu heyecanı yaşatan, tarihte ilk Dünya Şampiyonası madalyasını kazandıran Süreyya Ayhan'a büyük bir borcumuz vardı. Onu onore etmemiz gerekiyordu. Biz atletizmde büyük başarılar kazanmış bir ülke değiliz. Bu yüzden de her şeyi yaşadıkça öğreniyoruz. Şimdi de psikolog konusunu keşfettik. Sanırız Süreyya daha çok şey öğrenmemizi sağlayacak. Mesela atletizmde Olimpiyat şampiyonluğunun keyfini.

Süreyya'dan bu kadar söz ettikten sonra bayanlar 5 bin metrede 5'inci olarak Atina'ya göz kırpan Elvan'ı ve kariyerindeki 2.maratonunda en iyi derecesini 3 dakika farkla geçen Yusuf Zepak'ı unutmayalım.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır