kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

KAZIM KANAT


İki hocanın kavgası Süreyya'yı yıpratıyor

Bu gün "Ata'nın kızı" olarak takdim ettiğimiz Süreyya Ayhan, "Hocasıyla, aşk yaşayan atlet..." olarak lanse edilince büyük tepki koydum. Dahası; "Bu ne biçim hoca, bu ne biçim sporcu" diye yazı yazdım. Akşam eve geldim, karım Sevinç'ten bir ton azar işittim "İki insanın özel hayatından sana ne. Süreyya ile hocasının sevgi dolu aşkı ayıpsa, üniversitede koca koca profesörlerin, talebeleriyle evlenmeleri daha büyük ayıp değil mi!"

Bir yazı yazdım; Süreyya ile Yücel Hoca'dan özür diledim. Ama; benim aptalca tepkim gibi sponsorlar da daha büyük aptallık yaparak, Süreyya'ya "Sana para yok" dediler. İşte o zaman Deniz Gökçe Hoca, üniversitedeki maaşını Süreyya Ayhan'a bağışladı. Ben de Bravo Deniz Gökçe Hoca dedim, elini sıktım.

Bu birinci bölümdü.

İkinci bölümde ise NTV'de Hıncal Usta, Cüneyt Koryürek ve Kenan Onuk'un programını dinledim. Özellikle Hıncal Usta, "Yarışlara katılmazsan başarılı olamazsın" diyordu. Yayına bağlanan Süreyya, "Şampiyon olacağım" dedi. Süreyya şampiyon oldu. Ben de yazdım "Hıncal Usta, Kenan kardeşim. Atletizm eksperi Koryürek. Hepinizin karizması çizildi."

Gelinen nokta şimdi çok komik. Malesef, üç atletizm uzmanının tarihi yanılgısı, atletizm uzmanı olmayan Deniz Gökçe'ye bu üçlüden intikam alma fırsatını verdi. (Süreyya'nın ikinci olması ise bu savaşı çirkin boyuta getirdi. Hıncal Uluç da "Bana selam vermedi" diyerek Süreyya'dan intikam almaya başladı..)

Benim Deniz Hoca'ya itirazım şurada Süreyya'yı kızından çok sevmen, onun şampiyonluğunu ağlayarak anlatman seni adam gibi adam yapan özellik. (O güzel yönünü hasta günlerimde bana da yaşattın. Çok iyi bilirim) Devletin sahip çıkmadığı, sponsorların ihanet ettigi bir dönemde Süreyya Ayhan'a para yardımı yapman harika bir olay. Ama; Süreyya Ayhan'a büyük destek verdin diye her konuda, sahiplenme duygusunu gündeme getirmen şık değil.

Sevgili Deniz Hocam;

"Ekonomi profesörü olarak atletizmi izlemen, basketbol yazman, futbol maçlarına gitmen bu işleri iyi bildiğin anlamına gelmez. Senin hobi olarak yaptığın bu işler Uluç ile Onuk'un işi ve uzmanlık alanı.

Sevgili Deniz Gökçe;

Üç atletizm uzmanının Süreyya Ayhan konusunda tarihi yanılgıya uğramaları gerçeği değiştirmez. Yani, hiç kimse Uluç, Onuk ve Koryürek'e atletizmden anlamaz diyemez. Yanılmak başka, bilmemek başka. (Sen de ekonomide yanılmadın mı? Doların fırlamasını tahmin edebildin mi?)

Sevgili Deniz Gökçe;

Şimdi eline bir koz geçti diye Hıncal Usta'ya küfürler yağdırman, bu üçlüyü "Dinozor" olarak takdim etmen beyaz sakalına hiç mi hiç yakışmıyor. Özel savaşını ne olur Süreyya'nın üzerinden yapma. Ata'nın kızına zarar verme.

MESAJ Sevgili Süreyya; O cesur kalbinle tabuları yıktın. Hepimize hocanla aşkına saygı duymayı öğrettin. Dahası; Türk kadınlarının söylemeye bile utandığı regl konusunu cesurca ve açıkça gündeme getirdin. Bir de bana 35 yıl sonra spor yazarı olduğumu hissettirdin. Sağol!

Güldürme beni Sayın Ulusoy!
Sayın Haluk Ulusoy değerli üç görüşü tebarruz ettirdi 1- Spor yazarları sırtlarındaki formalarını çıkarsınlar, 2- Hakemler, F.Bahçe aleyhine hata yapınca uykularım kaçıyor. F.Bahçe'ye her türlü yardıma hazırım, 3- Olimpiyat Stadı'nda asla Ulusal maç oynatmam.

Dinle Sayın Ulusoy;

1- Başbakan Sayın Erdoğan, Fener'e haksız ceza verildi, sen ise 'Emredersin' diyerek cezayı iptal ettirdin" denecek. Dahası önce sen üstündeki Galatasaray formasını çıkart. Bir de İnönü Stadı ile Şükrü Saracoğlu'na gel de maç izle...

2- Önceki yıl senin emrindeki hakemler F.Bahçe'ye bir penaltı bile vermedi. O zaman niye uykuların kaçmadı?

Şimdi; F.Bahçe'ye her türlü yardımı yaptım, yapacağım da demen bir popülist felsefe. Yemezler!...

3- Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı stada, Ulusal maç vermem demen, federasyon üyelerine saygısızlıktır, hakarettir. Dahası, Galatasaray'a da!..

Sergen, Hooijdonk'tan iyi frikik atar, ama...
F.Bahçe'yi kurtaran adam Van Hooijdonk frikikten 2 yılda 23 tane gol atmış. Hoş olanı da şu, "Rakiplerim kurmazsa ben kendi arkadaşlarımdan baraj kurar atarım" diyor. Dahası kalecilerle kafa bularak, "Büyük eldiven giysinler" tavsiyesinde bulunuyor.

Benim iddiam şu "Sergen Yalçın, Hooijdonk'tan daha iyi firikik atar ama asla onun kadar frikik atamaz..."

Bu iki gerçeğin arasında ki tek gerçek şu;

1- Sergen Yalçın antrenmanlarda bir tane bile firikik çalışması yapmaz.

2- Van Hooijdonk ise her antrenmanda en az 100 tane frikik çalışması yapıyor. (30 yaşından sonra bile çok çalışarak yan toplardaki eksikliğini giderdi..).

Sevgili Sergen Yalçın sana bir çift sözüm var. Beşiktaş'taki ilk günlerinde frikik olunca takım arkadaşların santraya giderdi. (Türkiye Şampiyonası'nda, Çanakkale'de bir maçta frikikten 6 tane gol atmıştın.) Sonra ne oldu. Fener'e attın, Denizli'ye attın, Bursa'ya attın. Bir de İzlanda'ya attın.

Yani sen yeteneğine ihanet ederken, Van Hooijdonk çok çalışarak yeteneğini geliştirdi.

Medyanın 2 ayıbı
Fanatik' ten Hamit Turhan, "Elvan Abeylegesse 5 bin metrede Dünya 5.'si olarak büyük bir iş başardı. Ama bir tek ilgi, bir tek güzel söz yok" diye yazıyor. Sevgili kardeşim Hamit! Türk Medyası bu olaya "Irkçı gözlüğüyle" baktı... "Süreyya Ayhan içimizden biri" dedi. Elvan kızımızı ise Afrika'dan gelmiş biri diye gördü. Medyanın bu bakış açısı beni de yaraladı.

****
Haberiniz var mı bilmem ama İstanbul'da Dünya Gençler Güreş Şampiyonası yapıldı. Türkiye Dünya Şampiyonu oldu. İşte bu aslanlardan Doğan Binboğa'nın kolu dirsekten kırıldı. O güreşmeye devam etti. Son dakikada artık bitti, ambulansla hastaneye gitti, ameliyata alındı. Bu haberi gazete sayfalarında kısa haberler bölümünde okudum. Ayıp!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır