kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ÖMER ARAZ


Takım olursak

2001 Avrupa ikinciliğinden sonra gerek Dünya Şampiyonası'nda gerekse son hazırlık döneminde maalesef ulusal takım, performansına pozitif bir değer katamayan bir görüntüyle bu turnuvaya başlıyor.

Son Avrupa Şampiyonası'ndan beri ısrarla söylediğimiz ve altını çizdiğimiz konu, ulusal takımın ürettiği sayıdan daha çok sayı yemesinin alışık olduğumuz bir Aydın Örs Production'ı olamaması. Uğruna savaş verdiğimiz konsept savunmanın zaferi konseptiydi. Ancak elde edilen Avrupa ikinciliğinde, Dünya Şampiyonası performansında ve son hazırlık döneminde bile milli takım attığı sayıdan daha fazla sayı yiyerek önemli kategoride zafiyetini gösterdi. Bir de buna bireysel hücum ve turnuva oynayamama (2 maç üst üste istikrar) gibi zafiyetler de eklenince rakipler tarafından kolay çözülebilir bir takım haline geldik.

Teknik heyet bu konuların düzeltilmesi için gerekli çabayı gösterse de 12 Devimiz'in takım davranışından çok bireysel davranışı tercih etmesi hedefimizi zorlayabilir. Tek çözüm takım olabilmekte ve savaşabilmekte. Biz ulusal takımın bu sorunları aşabilecek bir yetenekte olduğuna inanıyoruz. Turnuva takımı olmak kolay değil. Her şeyden önce turnuvanın son gününe kadar mücadele etme katsayısını hiç düşürmemek gerekir.

Averaj çok önemli
D Grubu'nda mücadele edecek Devlerimiz'in işi kolay gözükse de bu grupta bütün takımlar iyi günlerinde birbirlerini yenebilir güçte. Son gün grup averajı bile gündeme gelebilir. Bu nedenle işi sıkı tutup grubu birinci bitirmek bizi hedefe yaklaştırabilir. Grupta ikincilik veya üçüncülük ise dünyanın sonu değil. Ancak hedef için zorlanacağımız bir kulvara girmemize sebep olabilir.

Bugün oynanacak Ukrayna maçı grubun en zor maçıdır. Turnuvanın ilk maçı, rakip nispeten diğerlerine göre daha kolay, tanıdığımız bir rakip, hepsi rehaveti getirecek ve konsantrasyonu bozacak detaylardır. Bu nedenle takım oyunu bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmanın çözümüdür.

Ulusal Takım, bu turnuvada;

1.Top kaptırmamak adına yavaşlattığı temposunu arttırmalı, orta sahayı çabuk geçmelidir.

2.Takım halinde ribaunda konsantre olmalı, box-outlar'la birlikte ilk pasın yani hızlı hücumun başlamasına özen göstermeli.

3.Bireysel hücum olmamalı ancak takım savunmasını bireysel güçle birleştirerek rakipler sert savunmayla durdurulmalıdır.

Bu detayları Devlerimiz'in zaten yapabildiklerini geçmiş performanslarından biliyoruz. Yeter ki hedefe ulaşmayı istesinler. Yeter ki bir dünya takımı olmanın heyecanını yaşasınlar ve gelecek kuşaklara yaşatsınlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır