kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

REFİK DURBAŞ


Hukuka saygı..

Orman Yasası, Eve Dönüş Yasası ve Irak'a asker gönderme konusunda, iktidarın baskısı sonucu yazarlar, sivil örgütler, aydınlar sindirilmiş, adeta ölü toprağı örtülmüş gibi sessiz, hatta destekler durumdadırlar.

Bir ülke, askerinizin kafasına çuval geçirip esir alacak, "Siz benim askerimin yerine ölmelisiniz, ama Kuzey'e giremezsiniz" diyecek. Biz de bu konuyu gündeme getirip tartışacağız.

Eve Dönüş Yasası ile şehitlerimizin neden öldüğünün hiçbir anlamı kalmamıştır. Orman Yasası'na gelince, 70 milyonun hakkını gaspedip orman ve hazine arazilerini işgal edenler zaten hukuka saygısız hırsızlar olup bu yasa çıktı diye niye bedelini ödesinler ki?

Nasıl olsa belediyeler bir şekilde her türlü hizmeti ayaklarına kadar götürüyorlar. Üstelik elektrik ve su da bedava... MEHMET AYTAR

Özürlüye iş imkanı...
Ülkede sadece memur, işçi, işadamı, çiftçi sorunları birinci gündem maddesi... Özürlüler ise hiç gündemde değil... Oysa özürlülere ilgi göstermeyen bir ülke Avrupa'da yer alamaz. Avrupa'da özürlülerin istihdam hakkı en az %12, ülkemizde zorla da olsa bu oran %6... Devlet, iş imkanı yaratmalı. Artık her ülke, özürlü vatandaşına öteki vatandaşları gibi yaşam olanakları veriyor ve onları istihdam edip maddi-manevi tatmin etmek için çabalıyor.

RIDVAN SAĞLAM - KÜTAHYA

Ödenmeyen yolluk...
Milli Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen ve okul müdürü olarak 26 yıl, 11 ay çalıştıktan sonra 22.07.2003'de Antalya Serik Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevinden kendi isteğimle emekli oldum ve memleketim Erzurum'a yerleştim.

Yolluklarda yaşanan kaos yüzünden yasal hakkım olan yolluğumu bugüne kadar alamadım. Benim gibi emekli olan Erzurum'daki arkadaşlarımın tamamı yolluklarını almalarına rağmen Serik Mal Müdürlüğü yolluğumu ödememiştir. Yolluklar ödenirken yasalar Erzurum'da ayrı, Serik'te ayrı mı uygulanıyor, yoksa kişilere farklı yorumlar mı yapıyor, Anayasa Mahkemesi kararları dikkate alınmıyor mu,anlamakta güçlük çekiyorum.

ERGİN İPTEÇ YENİŞEHİR / ERZURUM

Hayat meselesi...
Kardeşim trafik kazasından dolayı yoğun bakımda yatıyor. İki çocuğu bulunuyor. İflas ettiği için hiçbir işi yok. Bağ-Kur'a dört yıllık borcu var. İşleri bozulduğu için ödeyemedi. Taksitlendirme yapmak istiyoruz ama, bu kez de sağlıktan yararlanamıyor. Hastanede ne kadar yatacağı belli değil. Şu anda günde 200-300 milyon ilaç parası veriyoruz. Bu paraları vereceğimize taksitleri ödememiz daha uygun olmaz mı? Bir ay sonra ne ilaçları alacak, ne de taksitleri ödeyecek paramız kalacak. Üzerine olan gayrimenkuller de hacizli olduğu için satamıyoruz. Hiç olmazsa devletimiz, taksitlendirme yapanları da ödemeleri muntazam yaptığı sürece sağlık hizmetlerinden yararlandıramaz mı?

TURAL APAYDIN İSTANBUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır