kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

NECATİ DOĞRU


Mudi Müjgan'a var! Memur Müjgan'a yok! Bu nasıl beste!

Memurlar; "Artık ne kürk, ne post isteriz... Bizi anlayacak bir dost isteriz..." dercesine açlık grevlerine başladılar. Seslerini duyurmak için "yeni yaratıcı anlatımlara" da başvuruyorlar.

Viziteye çıkma!

İş yavaşlatma

İş bırakma!

Yeterince etkili olmadı.

Açlık grevlerinin yanı sıra yeni yaratıcı anlatım biçimi olarak "İple gövde sarkıtma eylemi" de yapıyorlar. İzmir'de bir memur, 10 katlı binanın üçüncü katına çıktı, beline bağladığı iple kendini balkondan aşağıya sarkıttı, aşağıda onu izleyenlerin "düşecek adam parçalanacak" korku dolu bakışları altında sarkık pozisyonda konuşma yaptı

620 milyon lira aylık.

Kira ver.

Çocuk okut.

Ev geçindir.

Gel de yaşa!

Memurun yüzü acı içindeydi.

****

Yürekler sağır olmuş.

Acı çekenin acısını duyan yok.

Acı çekenin acısını, acı çekmeyene anlatan da yok. Başbakan, acılı duruma "Bütçe dengeleri zaviyesinden" bakarak, "Olmayanı nasıl vereceksin..." diye yanıt veriyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de; "Memurlar haklı... Ancak 160 milyon maaş zammı verebiliyoruz... Daha fazlasını veremiyoruz, para yok..." diyor.

Acı çeken memura!

Mahur beste çalar!

Müjgan'la ben ağlaşırız!

Müjgan memur ile hükümetten Mehmet Ali "para yok" diye birlikte ağlaşır. Fakat Uzanlar'ın bankasına el koyduğu gün BDDK, hükümetten aldığı söze dayanarak, 50 milyar lira ile sınırlı olan mevduat sigortasının limitini kaldırdı. İmar Bankası'na 50 milyarın üstünde de para yatırmış olanlar, paralarını, saptanacak ödeme planı çerçevesinde, alacaklar.

Memur Müjgan'a yok!

Mudi Müjgan'a var!

Hükümet memur Müjgan'ı; "Olmayanı nasıl vereceksin" diye ağlatıyor, İmar Bankası'na 50 milyarın üstünde para yatırmış mudi Müjgan'ı ise "Bendensin..." diye rahatlatıyor.

Mahur besteyi bozdular!

Mudi Müjgan'ın acısı, yara!

Memur Müjgan'ın acısı, sıyrık!

****

BDDK'nın henüz açıklamadığı ancak sızdırdığı bilgilere göre, İmar Bankası'nda "Kayıt dışı alınmış mevduatla hayali bono satışı dahil" 9 katrilyon lira toplanmış.

Doğru mu bu?

Doğruysa bu kadar parayı Uzanlar ne yaptılar? Nereye yatırdılar? Bu öyle üç tane lüks yat, sekiz yalı, 3 helikopter, 4 uçak, 1 Berke Barajı, manken gelinlere elmas takı, büyük oğlan Cem Uzan lider olsun diye partiye para, altta üç beş para şımarığının binmeye bayıldığı pahalı Jeep, New York'ta apartman dairesi, denizde ada, iskeleye bağlı tekne ile açıklanacak bir para değil.

9 katrilyon lira...

6 milyar dolar eder...

Türkiye ekonomisini sallar, sarsar bu para! Söylenenler doğruysa nerede bu para?

Bak! Banka Yeminli Murakıpları Kurulu Başkanı da dün istifa etti. Bu para buharlaşıp "Uzanlama yapılacak" ve mudi Müjgan'ın İmar Bankası'nın yüksek faizinin peşinden koşup para kaptırmış olmasının hicranlı acısını kesmek için bizden kesilen vergilerle devlet "olmayanı" verecek.

Memur Müjgan'a yok!

Mudi Müjgan'a var!

Bu nasıl beste!

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır