kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Futbolumdan keyif alıyorum

"Souness bana 'Tek top oyna. Arkadaşlarını koştur' dedi. Keşke bunu 16 yaşında öğrenebilseydim"

3 yıldır Ada'da Türk futbolunu başarıyla temsil ediyor Tugay Kerimoğlu. Blackburn'de taraftarın sevgilisi, Souness'ın sağ kolu. İngiltere maçı sonrası bırakma kararı aldığı Milli Takım'da da hiç düşmeyen performansıyla dikkat çeken 33 yaşındaki yıldız futbolcu uzun bir aradan sonra suskunluğunu Sabah için bozdu...

* Milli Takımı bırakmakta kararın bir fedakarlık değil mi? Devam edip kendi rekorlarını da geliştirebilirdin.

"Fedakarlık olması gerekiyor. Ben hiç bir zaman rekor kırayım, ben de kalsın diye şartlanmadım. Rekoru kıran grubun, rekorunu egale etmesi veya geçmesi için en güzel fırsattır. Bu bir hedef göstermedir."

* Arkadan gelenlere yol açmak lazım diyorsun. Senin gibi düşünen başkaları da var mı?

"Ben başkası için yorum yapamam. Ailemle oturup konuştuktan sonra 'en doğrusu bu' dedik. Başka arkadaşım hakkında yorum yapmam aynlış olur. Yüzde yüz milli takım gençleşmeli. İşin; antrenörün düşüncesi, kararları ile olmaması gerekiyor. Ona eskilerin de yardımcı olması lazım."

* Yerine düşünülen Selçuk'u nasıl buluyorsun?

"Selçuk'u beğeniyorum. Zamanla kendini daha da geliştirip, tecrübe kazanacaktır. Arkadan İbrahim, Kemal, Gökdeniz, Tuncay, Serkan geliyor. Emre'yi saymıyorum bile, o ağabey gibi oldu."

* Avrupa kariyerinde kendini çok geliştirdin. Bunun nedeni nedir?

"Avrupa'da maçın bir eğlence olduğunu ve futbolcuların da buna katılmak için sahaya çıktıklarını biliyorlar. Futbolu sadece sonuç olarak düşünmeyen insanlar var. Böyle bir topluluğa daha güzel şeyler sunmak istiyorsun. Sana baskı yok, kafan rahat. Yapabileceğin şeyleri sahaya yansıttığın zaman da, futbolun güzelliği ortaya çıkıyor."

* Arsenal veya Manchester'da oynasaydın aynı rahatlığı bulabilir miydin?

"Türkiye'de bunların iyisini de yaşadım, kötüsünü de. Ama futbolda kafa rahatlığı çok önemli. Büyük kulübün ismi var. Yine de her maçını kazanacak diye bir kaide yok. Sen sahada mücadeleni verdikten sonra insanların tepkisi alkışla oluyor. Maçtan sonra kimse, kimseyi tanımıyor. Büyük takımda da öyle, küçük takımda da. Türkiye de her şey galibiyete endeksli olduğu için, futbolcular bu futbol mantalitesini sahaya yansıtamıyor."

* Futbolun İngiltere'de nasıl gelişti?

"Eskiden topla çok fazla oynardım. İngiltere'de topu fazla tutmamayı denedim ve başarılı oldum. Keşke 16 yaşında da bunu yapabilseydim. İnsan yaşadıkça bu tecrübeleri kazanıyor. Bunu bana hocam söyledi. Souness, 'Benim senden tek bir ricam var. Orta saha çok genç. Bunları koştur, sen fazla topla oynama' dedi. Ondan sonra ben de bir değişim oldu. Oyunumdan çok zevk almaya başladım."

* Sahada sana en çok keyif veren şey nedir?

"Futbolun içinde olduğum zaman çok keyifliyimdir. Yeşil sahada olduğum sürece zevkini alıyorum. Keşke o maç bitmese de bir 90 dakika daha oynasam diyorum."

* Futbol hayatın Ada'da mı devam edecek?

"Blackburn'de son sezonum ama ocak ayında kontrat istiyorlar. Sezon sonunda serbest kalacağım için kendime göre düşüncelerim var. Hocayı yarı yolda bırakıp, gitmem. Türkiye'ye dönmeyi de düşünmüyorum. Dünya halidir belli olmaz ama orada bırakmayı düşünüyorum." Gürcan BİLGİÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır