kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Fener'e müjde

F.Bahçe'nin avukatı Metin Özer'in, "Olaylar Trabzonlu taraftarların tahriki ile başladı. Bu ceza hukuka aykırı" şeklindeki savunması kararda etkili oldu. 1 milyarlık para cezası 2.5 milyara çıktı

Toplantı 4.5 saat sürdü
F.Bahçe'ye sevindirici haber Saha kapatma cezası kalktı, G.Antep maçı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda...Trabzon deplasmanında tribünlerde çıkan olaylar nedeni ile gözlemciler Ali Kunak ve Mevlüd Yücel'in raporları doğrultusunda PFDK, F.Bahçe'nin sahasını 1 maç kapatmış, 1 milyar lira da para cezası vermişti. F.Bahçe de Tahkim'e itiraz etmişti. İşte, dün toplanan Tahkim Kurulu'nun başkanı Türker Aslan, yaklaşık 4.5 saat süren uzun tartışmaların ardından Türkiye'nin merakla beklediği kararı açıkladı Saha kapatma cezası kalktı, 1 milyarlık para cezası ise 2.5 milyara çıktı.

Özer'den örnek savunma
Toplantıya sarı-lacivertli kulübü temsilen katılan avukat Metin Özer savunmasında, F.Bahçeli taraftarların çıkardığı olayların Trabzonlu taraftarların tahriki ile başladığını iddia edip, "Ancak bu olayların F.Bahçe maledilmesi yanlış. Taraftarlar stad dışına çıkartılarak zaten cezalarını çektiler. PFDK'nın verdiği karar hukuka aykırı" diye konuşurken, geçmişte yaşanan bazı olaylardan da örnekler verdi. Özer'in savunmasını bitirmesinden sonra üyeler aralarında tartışmaya başladılar. Saat 18.00'de içere giren Tahkim Kurulu üyelerinin kararı, 22.30 sularında başkan Türker Aslan açıkladı.

Tek red oyu çıktı
Aslan, "F.Bahçe'nin cezaya yaptığı itirazı gerekli dosyalar ve video kasetleri inceleyerek tartıştık. Sadece tek bir üye cezanın kalkmasına red oyu verdi" dedi. Cezanın kalkmasına, Türker Aslan, Erkan Vardar, Sabri Ersavaş, Gürol Kaymak, Suat Vulaş, Yılmaz Savaşer ve İbrahim Kadirbeyoğlu kabul oyu verirken, Celil Demircioğlu ise muhalif kaldı. F.Bahçe 2.Başkanı Nihat Özdemir de, kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Tahkim Kurulu'nun kararı, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Ali ERDOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır