kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Erdoğan: 1919'daki iradeyi gerçekleştireceğiz

1919'daki milli iradenin benzerini gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Erdoğan, "bizi lütfen başkalarıyla karıştırmayın" dedi

Sivas Kongresi'nin 84. yıldönümü nedeniyle Sivas'ta toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı için kente gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, burada halka hitaben yaptığı konuşmada "1919'daki milli iradenin bir benzerini hayata geçirmek istediklerini" söyledi. Bizi lütfen başkalarıyla karıştırmayın diyen Erdoğan, "Türkiye'nin Ankara'daki sırça köşklerden yönetilmeyeceğini çok iyi bilenlerdeniz" diye konuştu.

Sivas'a dün gece 01.00'de gelen Başbakan Erdoğan, geceyi DSİ misafirhanesinde geçirdi. Sivas Kongresi'nin 84. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler kapsamında Bakanlar Kurulu üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Başbakan Erdoğan, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene katıldı. "Sivas seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Erdoğan, 84 yıl önce Sivas Kongresi'nde 'Milli sınırlar içinde bir bütündür, bölünemez parçalanamaz' ilkesinin ilan edildiğini hatırlattı. Bugün, yurdun her köşesinde huzur ve güvenin tesis edildiğini belirten Erdoğan, "Kimsenin topundan tüfeğinden de korkumuz yok. Ancak varlığımızı tehdit eden tehlikelere yine de çok uzak değiliz. Bu defa da yurdumuzda soluğumuzu tıkayan ekonomik sıkıntılara karşı büyük bir mücadele vermekteyiz" dedi.

Ekonomik krizi, gelir dağılımı adaletsizliğini ve işsizliği yenmek için 4 Eylül 1919'daki milli iradenin bir benzerini hayata geçirmek istediklerini kaydeden Erdoğan, "3 Kasım'da devir alınan Türkiye ile şu an gelinen nokta çok farklı noktalardır" diye konuştu.

'BİZİ KARIŞTIRMAYIN'
Ankara'ya hapis olmayan bir hükümet olduklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti

"Bizi lütfen başkalarıyla karıştırmayın. Biz sözünün eri olan, milletinin hizmetkarı olmayı kendisi ahlak değer kabul eden bir hükümetiz. Milletin içinde, milletiyle beraber yürümeyi anlayış seçen bir hükümetiz. Türkiye'nin Ankara'daki sırça köşklerden yönetilmeyeceğini çok iyi bilenlerdeniz." Başbakan Erdoğan, pankart açarak ve slogan atarak kadro isteyen vagon fabrikası işçilerine de şu yanıtı verdi "Şu anda Türkiye'de resmi olarak 5 milyon, kayıt dışı 10 milyonun üzerinde işsiz var. Onların durumunu düşünün halinize hamdedin."

Aydın DELİKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır