kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Birdenbire kış geldi!

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava vatandaşı hazırlıksız yakaladı

Türkiye'yi önceki akşamdan itibaren etkisi altına alan yağışlı hava birçok ilde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Meteoroloji yetkilileri, yağışların hafta sonuna kadar devam edeceğini açıklarken, vatandaşların gerekli önlemleri almalarını istedi.

KARADENİZ DELİRDİ
Özellikle İstanbul'da hayatı felç eden yağış Karadeniz'de sele döndü. Yetkililer, Antalya ve çevresinde de şiddetli fırtına beklendiği uyarısında bulundu. Bölgenin Basra alçak basınç sistemiyle kuzeybatıdan gelen serin havanın etkisi altına girdiği kaydedildi. Rüzgarın hızını artırarak, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtilen yetkililer, rüzgarın hızının saatte ortalama 36 ile 45 kilometre, yer yer de 45 ile 74 kilometre saate ulaşacağı uyarısında bulundu. Sahil kesimlerinde hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmezken, iç kesimlerde 3 ile 5 derece arasında azalacak.

Akdeniz'de, Bodrum ile Anamur arasında fırtına beklendiğine işaret edilerek, rüzgarın yıldız ve karayele döneceği ve gece yarısından itibaren hızını artıracağı vurgulandı.

İstanbul'da da hayat, önceki gece başlayan sağanak yağış ile felç oldu. Sağanak yağışın aralıksız devam etmesi nedeniyle İstanbullular trafikte zor anlar yaşadı. İlk gün, 200 trafik kazası oldu.

Şiddetli rüzgar ve sağanak yağış, en çok Karadeniz bölgesini etkiliyor. Düzce'de, fırtına nedeniyle dalga boyu 5 metreye kadar yükselirken, özellikle Akçakoca'da balıkçılar olumsuz yönde etkilendi.

Meteoroloji yetkilileri, tatilcilere ise müjdeli haber verdi. Sağanak yağışın İzmir, Aydın ve Muğla gibi tatil bölgelerinde etkili olmayacağını açıklayan yetkililer, bu bölgelerde havanın parçalı bulutlu olacağını belirtti. Kötü hava şartları Pazar gününden itibaren yeniden mevsim normallerine dönecek.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır