kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Trajikomik bir rekora imza atıldı

Denizli Buldan'da 34 yıl önce meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenler için yapılması planlanan ve bir süre önce tamamlanan 32 konut için Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün, 11 Eylül'de anahtarları dağıtacak olması, trajikomik bir hikayenin gün ışığına çıkmasını sağladı.

Çoğu hayatta olmadığı için bazı evleri hak sahiplerinin mirasçılarına teslim etmeye hazırlanan devlet, dört hak sahibine ise tüm çabalara rağmen ulaşamadı. Şu ana kadar tüm kayıtları tarayarak ve el ilanları bastırıp dağıtarak yirmi sekiz hak sahibine ulaşabildiklerini bildiren Denizli Vali Yardımcısı İsmet Akyol dört daire sahibinin ise hala ortalarda olmadığını söyledi. Akyol, hak sahiplerine el ilanlarıyla ulaşılacağına inandığını belirtirken, bu olayın kendilerine ders olduğunu ve 26 Temmuz 2003'te Buldan'da meydana gelen deprem sonrası kimseye konut sözü vermediklerini hatırlattı. Akyol, "Son depremde evi hasar gören herkese belli miktarlarda para yardımı yapacağız. Herkes kendi evini tamir ettirsin. Yine bir gecikme komik olur" dedi.

1969'da meydana gelen depremin tanıklarından Bursa Mahallesi Muhtarı Ahmet Hatunoğlu, konut sahiplerinin birçoğunun vefat ettiğini söyledi. Hatunoğlu "Ben o zaman 36 yaşındaydım. Şimdi 70 yaşını geçtim, konutlar yeni tamamlandı. Mahallede on beş kişi hak sahibi olarak görülüyor. Bunların arasında yedi tane hak sahibi vefat edince konutları miras olarak çocuklarına bıraktılar" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır