kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Yazıcıoğlu ailesi için en zor karar

Uygulamaları ve yaşam şekliyle "Türkiye'nin en renkli valisi" olarak adlandırılan, Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, geçirdiği trafik kazası sonrası, 49 saatlik yaşam mücadelesinde yenik düştü.

Beyin travması ile hastaneye kaldırılan Yazıcıoğlu için ümitlerin söndüğü, dün doktorlar tarafından İbn-i Sina Hastanesi'nde, "Beyin ölümü gerçekleşti, tıbben öldü" sözleriyle dile getirildi. Ancak Yazıcıoğlu'nun kalbi yaşam ünitesine bağlı olduğu için halen çalışıyor. Vali'nin makinadan çıkarılıp tamamen ölümünün gerçekleşmesi için kalbinin durmasına yönelik en zor kararı ise ailesi verecek. Ankara Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu Yazıcıoğlu'nun bağlı bulunduğu yaşam ünitesinden doktor kararıyla da çıkarılabileceğini söyledi. Prof Çorapçıoğlu, Vali Yazıcıoğlu'nun AKP Milletvekili olan kardeşi Said Yazıcıoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Vali hakkında tıbben ümitlerinin kesildiğini söyledi. Dr. Çorapçıoğlu, şöyle konuştu "Klinik olarak beyin ölümü içindeydi. Bunu teyit etmek için testler yaptık. Hiç beyin aktivitesi olmadığını tespit ettik.''

MAKİNEYLE DEVAM EDECEK
Vali Yazıcıoğlu'nun kardeşi Milletvekili Sait Yazıcıoğlu, "Makinelere bağlı kalmasına devam edilecek mi?" sorusuna "Böyle devam edecek" diye cevap verdi. Gözyaşlarını tutamayan kardeş Yazıcıoğlu, yakınları tarafından hastaneden götürüldü.

Göksel ÇAĞLA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır