kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Enflasyonda AB'ye girdik

Enflasyon canavarı sonunda dizginlendi. Türkiye, -0.4'lük TÜFE rakamı ile Temmuz ayında 11 Avrupa Birliği ülkesinin gerisinde kaldı

Türkiye bu yılın son dört ayında, toptan eşya ve tüketici fiyatlarında gördüğü ''eksili'' rakamlarla, enflasyonda Avrupa Birliği ülkelerine yaklaştı. Türkiye'de, bu yılın Mayıs-Ağustos döneminde tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 1.2'de kalırken, toptan eşya fiyatları yüzde 3.2 oranında geriledi.

AB'nin aylık tüketici fiyatları (TÜFE) bazında rakam açıkladığı dikkate alındığında, Türkiye'de enflasyon, haziran ayında yüzde -0.2'lik TÜFE oranıyla, AB ülkelerine paralel gerçekleşti. Toptan eşya fiyatları bazında ise enflasyon, yüzde -1.9 ile AB ülkelerinden daha düşük düzeyde kaldı.

YILLIK HÂLÂ YÜKSEK
Temmuz ayında da Türkiye'deki yüzde -0.4'lük TÜFE rakamı, 11 AB ülkesinden daha altında oluştu. TEFE bazında ise Türkiye, temmuz ayındaki yüzde -0.5'lik oranla, AB ülkelerine paralel bir rakamı yakaladı.

Son dört ayda enflasyonda yaşanan olumlu gelişmelere karşılık, yıllık bazda ise Türkiye'nin rakamları halen AB ülkelerinin üzerinde bulunuyor.

AB'DE ORTALAMA 1.8
Türkiye'de Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 24.9, TEFE'de yüzde 22.7 olurken, AB ülkelerinde ağustos ayı yıllık enflasyon ortalaması yüzde 1.8 oldu. ABD ülkelerinde ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon rakamları şöyle gerçekleşti

Almanya 0.8, Avusturya ve Finlandiya yüzde 1, İngiltere yüzde 1.3, Belçika yüzde 1.4, Danimarka yüzde 1.8, Lüksemburg yüzde 1.9, Fransa yüzde 2, İsveç yüzde 2.4, Hollanda yüzde 2.7, İspanya, İtalya ve Portekiz yüzde 2.9, Yunanistan yüzde 3.5, İrlanda yüzde 3.9.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır