kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

BDDK'nın baş murakıbı istifa etti

İmar Bankası'ndaki yasadışı işlemler nedeniyle eleştirilen BDDK Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu Başkanı Abdülhalik Berber görevinden istifa etti

İmar Bankası'na el konulmasının ardından ortaya çıkan açığa satış ve yasadışı işlemler nedeniyle eleştirilen BDDK Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu Başkanı Abdülhalik Berber görevinden istifa etti.

Bankaya el konulmasından sonra ortaya çıkan yasaşı uygulamalar nedeniyle bankayı denetlemekle yükümlü olan yeminli murakıplar suçlanmıştı.

ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK
İmar Bankası konusunda üzerine düşeni yaptığını belirten Berber'in yerine Başmurakıp Mustafa Korhan atandı. Berber, "Alnımız ak başımız dik. Herhangi bir kaygı ve endişeyi yaptığımız görevlerin hiç birinde taşımadığımız gibi, bu banka ile ilgili de taşımadık" dedi.

Berber, istifasının ardından yaptığı açıklamada, İmar Bankası'yla ilgili olarak yeminli murakıpların üzerine düşeni yaptığını belirterek şöyle devam etti "Son olayda şimdiye kadar karşılaşılmayan garip bir bankacılıkla karşılaşıldı. Sahtecilik söz konusu. Bu çifte kayıt değil. Kayıt dışılık söz konusu. İmar Bankası'nda murakıplara, kendi içinde tutarlı, hesaplarıyla, mizanlarıyla aynı şekilde tutarlı bilanço sunuldu ve murakıplar her seferinde hem bu hesaplar hem de yardımcı hesaplar üzerinden giderek çalışmalarını yürüttü. Murakıplar, bu konuda yapılabilecek olan bütün inceleme tekniklerini yerine getirmişlerdir. Alnımız ak başımız dik. Herhangi bir kaygı ve endişeyi yaptığımız görevlerin hiç birinde taşımadığımız gibi, bu banka ile ilgili de taşımadık. Fona, 21-22 banka alındıysa hepsinin altında murakıp imzası var."

YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR
Öte yandan Berber'in ardından BDDK'da görev yapan birkaç murakıbın daha istifa etmeye hazırlandığı belirtiliyor. Bir yetkili, İmar Bankası'nın durumunun farklı olduğunu belirterek, "Bugüne kadar murakıplar 'biz raporumuzu sunduk, tespit ettik ama siyasiler bir şey yapmadı' diyorlardı. Ancak burada murakıpların raporladığı bir durum yok. Şimdi siyasiler murakıplara 'gazetelerde boy boy çıkan bono ilanlarını da mı görmediniz' diye soruyor. Bu nedenle yeni istifalar da olabilir" uyarısında bulunuyor.

Banu AKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır