kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Gençler yatırıma soyundu

TÜGİAD'ın üyeleri arasında yaptığı anket 2004'ün yatırım yılı olacağını ortaya koydu. Ankete göre TÜGİAD üyelerinin yüzde 62'si 2004 yılında yatırım yapmayı planlıyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) üyeleri arasında her yıl düzenlenen yıl sonu beklentileri ve sosyo-politik ortam değerlendirmesi konulu anket, genç işadamlarının 2004 yılına yönelik olumlu beklentilerini ortaya koydu.

Ankete göre üyelerin yüzde 62'si 2004'te yatırım yapmayı planlıyor. TÜGİAD'ın toplam 430 üyesi olduğu düşünüldüğünde yaklaşık 266 kişi yeni yılda yatırım yapmayı hedefliyor. Planlanan yatırımların yüzde 54'ü yeni, yüzde 46'sı ise kapasite artırımı şeklinde olacak.

SEZER'E GÜVEN TAM
TÜGİAD üyelerine göre Türkiye'de çözülmesi gereken en önemli ilk beş soruna verilen yanıtlar da oldukça ilginç. İlk kez iç güvenlik en önemli ilk beş sorun arasına girmezken, dernek üyeleri, çözülmesi gereken en önemli ilk beş sorun olarak gelir dağılımı adaletsizliği, uluslararası ilişkiler, işsizlik, laikliğin korunması, sosyal güvenlik ve sağlık sistemini görüyor.

En güvenilen kurum ve kuruluşlar sorusuna verilen yanıtlar içinde ise Cumhurbaşkanı, Ordu ve Anayasa Mahkemesi ilk üç sırayı alıyor. En az güvenilenler listesinde de siyasi partiler, medya ile Emekli Sandığı ile SKK gibi kurumlar geliyor.

2003 yılı ekonomik göstergelere yönelik tahminde de bulunan TÜGİAD üyeleri ihracatın toplam 43 milyar doları ulaşacağı tahmininde bulundu. Bu arada son aylarda ivme kazanarak artan ihracatla ile ilgili olarak da uygulamaya konulması gerekli üç tedbir gösterildi. Bunlardan biri girdi maliyetlerinin düşürülmesi, diğeri teknoloji üretimi, verimlilik, AR-GE gibi konuların teşvik edilmesi diğeri ise marka yaratılmasının desteklenmesi. Anket sonuçları ile ilgili bir açıklama yapan TÜGİAD Başkanı Hayati Kaya, sonuçları ilginç bulduğunu belirterek şu noktalara dikkat çekti" Piyasadaki belirsizlikler yatırımları olumsuz etkilemesine rağmen TÜGİAD üyelerinin özellikle ihracata yönelik yeni yatırımları planlamaları çok sevindirici bir gelişme. Ancak rekabet gücümüzü yükseltecek teşvikler mutlaka artırılmalı."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır