kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'E-devletin altyapısını kurmaya hazırız'

Türkiye'de bir ilke imza atarak tüm kuruluş ve kurumları ile e-dönüşüm sürecine geçen Koç Bilgi Grubu bu yıl da CeBIT 2003 Fuarı'na "e-yaşam çözümleri" ile katıldı.

Koç Bilgi Grubu, temel projelerinden biri olan e-dönüşüm'ü, 2001 yılında internet çözümleri geliştiren Cisco Systems ile işbirliğine giderek kültürel bir proje olarak hayata geçirdi. Bu yıl da ısrarla bu proje üzerinde duran Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Bülent Gönç, e-dönüşümün hem hükümet hem de toplum açısından çok iyi algılanması gerektiğini belirtti. Gönç, "2003 yılı sonunda tüm Koç Topluluğu şirketlerini ve iş ortaklarını kapsayacak şekilde yaygınlaşmasını amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. Gönç şunları söyledi.

'Koç Bilgi Grubu olarak ciddi bir bilgi birikimine sahibiz. Çünkü bir bu projenin temellerini 1999 yılında attık ve bu zamana kadar da başarılı bir şekilde yürüttük. Bu bağlamda kendi bilgi ve birikimlerimizi aktarmayı düşünüyoruz. Yani hedefimiz bilgi birikimlerimizi hem kamuya hem de özel sektöre sunmak. Ancak hükümetten henüz bir teklif gelmedi. Çünkü yapmaları gereken bir takım hususlar var. Bir metodoloji geliştirmeliler. Gerçi şu anda yapmış oldukları bazı e-dönüşüm projeleri var. İşte e-devlet gibi. Fakat bu birimlerin hepsi birbirinden ayrı çalışıyor. Yani daha henüz entegre olamadılar."

İrem OKUMUŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır