kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Mehmetçiğe Irak yolu göründü

Genelkurmay'daki görüşmede Türk ve ABD'li askeri yetkililer prensipte anlaştı. Uzlaşma, ABD'de "memnuniyetle" karşılandı

Irak'a Irak'a asker gönderme konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nda dün sabah başlayan ve Salı gününe kadar sürmesi planlanan heyetler arası "kritik" görüşme beklenenden kısa sürdü. Görüşmeler bir günde tamamlandı. Genelkurmay ile ABD'li askeri yetkililer prensipte anlaştı. Askeri kanat açısından Meclis'in onay vermesi halinde, Irak'a asker gönderme konusunda "pransipte uzlaşı" sağlandı. PKK/KADEK'in bölgedeki durumunun da aralarında bulunduğu bir iki konunun dışında prensipte uzlaşma sağlandığı haberi, ABD'de "memnuniyetle" karşılandı.

Genelkurmay karargahında yapılan görüşmelerde Türk tarafına Genelkurmay Harekat Planlama Daire Başkanı Tümgeneral Bekir Kalyoncu başkanlık etti. ABD heyeti ise görüşmeye 9 kişilik bir heyetle katıldı. Görüşmelerin uzlaşı ile tamamlanması ve Türk Genelkurmayı'nın "Irak'a asker gönderme kararlılığı", ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve ABD'nin Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) heyetinin yüzünü güldürdü. Türk heyeti, PKK/KADEK tehdidinin ABD'nin Irak'taki öncelikli konularından biri olması gerektiğini vurguladı. ABD'li heyet ise bu konudaki çalışmaların hızlandığını ve terör tehdidinin en kısa zamanda bitirileceğini iletti.

Işıl ABIŞGİL - Evren MESCİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır